Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune a avocatului Augustin Fărcaș, din cadrul Baroului Arad.

Conform rechizitoriului, în cursul anului 2015, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului ajutorul pentru a vinde 15 hectare de teren moltenite de la mama. A semnat o împuternicire, iar avocatul s-a îngrijit să găsească client. Cei doi au convenit ca preţul vânzării să fie de 90.000 euro. Ulterior, inculpatul a informat-o pe persoana vătămată că a găsit un cumpărător, cetăţean german, dipus să plăteqască 6.000 de euro pentru fiecare hectar de teren.

În final, avocatul Fărcaș a încasat 25.000 euro, pe care nu a mai predat-o niciodată clientului său. ”La data de 8 octombrie 2015 inculpatul, în reprezentarea persoanei vătămate, a semnat contractul de vânzare-cumpărare autentic dar i-a spus persoanei vătămate că nu a semnat încă actele şi nu a primit banii. Conştientizând faptul că inculpatul a înşelat-o, persoana vătămată i-a cerut dovezi iar acesta i-a prezentat mai multe înscrisuri false (notificări către cetăţeanul german, răspunsul reprezentantului acestuia) pentru a o menţine în eroare cu privire la încercările sale de a finaliza operaţiunea de vânzare a terenurilor. Pe parcursul cercetărilor s-a constatat că cetăţeanul german este o persoană neidentificată iar persoana indicată ca şi reprezentat al său nu are cunoştinţă despre manoperele dolosive ale inculpatului, fiind un client mai vechi al acestuia. Persoana vătămată s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 97.500 euro, din care 90.000 euro reprezintă preţul convenit pentru vânzarea terenului iar 7.500 euro contravaloarea subvenţiei de la A.P.I.A.”, transmit procurorii.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Timişoara.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune a avocatului Augustin Fărcaș, din cadrul Baroului Arad.Conform rechizitoriului, în cursul anului 2015, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului ajutorul pentru a vinde 15...

Preluat de la EVZ