Mai mulți migranți au sosit în marea Britanie, din Uniunea Europeană decât din alte țări ale lumii combinate, pentru prima oară după votul privind Brexit, arată cifrele oficiale date publicității azi și citate de The Telegraph.

În timp ce migrația totală netă din UE a scăzut ușor până la 165.000 de persoane, în anul care a trecut, până în septembrie, migrația netă a imigranților din afara UE a scăzut cu mai mult de 280.000 ajungând la 164.000, după reducerea numărului de studenți străini.

În schimb, numărul migranților din România și Bulgaria a crescut cu 19.000 până la 74.000 între septembrie 2015-septembrie 2016, acestea fiind primele date colectate după referendum.

Nicola White, șeful departamentului de statistică privind Migrația Internațională, a explicat: „Deși migrația netă nu a suferit schimbări semnficative, am observat o scădere importantă statistic în migrația netă în rândul cetățenilor UE8 și non-UE din Africa, America și Oceania”.

Imigrația a continuat din România și Bulgaria, arată cifrele prezentate oficial, dar este prea devreme pentru a se trage concluzii legate de imigrație în contextul Brexitului, pe termen lung, precizează sursa citată.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Mai mulți migranți au sosit în marea Britanie, din Uniunea Europeană decât din alte țări ale lumii combinate, pentru prima oară după votul privind Brexit, arată cifrele oficiale date publicității azi și citate de The Telegraph.În timp ce migrația totală netă din UE a scăzut ușor până la 165.000...

Preluat de la EVZ