“Am vrut să întărim echipa prin cooptarea unui membru de partid cu greutate politică, cu experienţă în gestionarea unui minister, astfel încât obiectivele îndrăzneţe pe care le avem – spre exemplu, în anul 2017, 5,2 miliarde de euro – să le atingem. (…) Am considerat necesar pentru a da mai multă forţă acestui domeniu esenţial pentru noi să atragem în echipa guvernamentală (…) un om care are experienţă, un om care ştie să deblocheze anumite lucruri şi care are, aşa cum vă spuneam, acea greutate politică necesară pentru a face aceste lucruri mai repede. Suntem în contratimp”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD. 

Șeful Executivului a precizat că în echipa care gestionează Fondurile Europene va rămâne în continuare şi Mihaela Toader, actualul ministru delegat pentru Fonduri Europene. 

Premierul şi-a cerut scuze, ironic, pentru o afirmaţie făcută cu o zi în urmă la Ministerul Transporturilor, conform căreia Guvernul Cioloş a absorbit pe exerciţiul financiar 2014 – 2020 “zero fonduri europene”. 

“Îmi cer scuze, anul trecut, în 2016, pe exerciţiul bugetar 2014 – 2020, Guvernul Cioloş nu a atras zero fonduri, ci 0,04. Îmi cer scuze, sunt datele la zi, asta ca să fim cât se poate de clari”, a explicat Grindeanu. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'Am vrut să întărim echipa prin cooptarea unui membru de partid cu greutate politică, cu experienţă în gestionarea unui minister, astfel încât obiectivele îndrăzneţe pe care le avem - spre exemplu, în anul 2017, 5,2 miliarde de euro - să le atingem. (...) Am considerat necesar pentru a da...

Preluat de la EVZ