Speranţa de viaţă va continua să crească în ţările dezvoltate şi ar putea depăşi pragul de 90 de ani, până în 2030, în cazul femeilor din Coreea de Sud, spune un studiu publicat în revista medicală britanică “The Lancet”.

La femeile din Franţa şi Japonia speranţa de viaţă va fi de circa 89 de ani. Diferenţa între cele două sexe se va mai atenua, tot sud-coreeni urmând să aibă cea mai ridicată speranţă de viaţă, de 84 de ani, urmaţi îndeaproape de bărbaţii din Australia şi Elveţia.

Studiul nu prevede o ameliorare majoră în Statele Unite, deja rămase în urmă în această privinţă, cu o speranţă de viaţă în 2030 de puţin peste 83 de ani la femei şi sub 80 de ani la bărbaţi.

Cercetătorii explică situaţia prin marile inegalităţi americane, absenţa unui sistem de sănătate universal, dar şi ratele ridicate de mortalitate maternală şi infantilă, ale omuciderilor şi ale obezităţii.

În schimb, Coreea de Sud face eforturi pentru a ameliora accesul la îngrijiri de sănătate şi de promovare a unei alimentaţii sănătoase în rândul copiilor şi adolescenţilor. De asemenea, ţara asiatică are o rată scăzută a obezităţii şi tabagismului, în raport cu alte state dezvoltate.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Speranţa de viaţă va continua să crească în ţările dezvoltate şi ar putea depăşi pragul de 90 de ani, până în 2030, în cazul femeilor din Coreea de Sud, spune un studiu publicat în revista medicală britanică 'The Lancet'.La femeile din Franţa şi Japonia speranţa de viaţă va fi...

Preluat de la EVZ