La sfârşitul săptămânii trecute drumul pe care circulau locuitorii ansamblului Greenfield a fost închis, în urma unei decizii definitive a instanţei, care îl consideră drum forestier. Măsura închiderii drumului a dus la blocaje în trafic, cetăţenii fiind nevoiţi să folosească o singură variantă de intrare şi ieşire din cartier, mult mai lungă şi insuficientă pentru cei 5000 de locuitori.

Până de curând, locuitorii complexului rezidenţial situat în zona de Nord a Capitalei au avut la dispoziţie două căi de acces, una prin DN1, iar cealaltă prin strada Erou Iancu Nicolae, Aleea Trandafirilor, strada Vadul Moldovei. Ca măsură imediată, edilul şef a anunţat că echipaje mixte formate din poliţişti locali şi poliţişti rutieri se vor afla în perioada următoare la intersecţia DN1 cu Aleea Teisani pentru a fluidiza accesul locuitorilor în complexul rezidenţial.  

Primarul General, Gabriela Firea: „Am iniţiat această dezbatere pentru că vorbim de o situaţie care trenează de ani de zile, iar până în momentul de faţă autorităţile nu au găsit nicio soluţie. Mi-am dorit ca toţi factorii implicaţi să îţi poată prezenta punctul de vedere, astfel încât să putem analiza paşii ce trebuie făcuţi în continuare pentru găsirea unei soluţii rapide, dar legale, pentru locuitorii din cartierul Greenfield Băneasa. Trebuie să identificăm o soluţie care să ţină cont şi de confortul locuitorilor, dar care să respecte imperativele de protejare a mediului înconjurător. Vorbim, pe de o parte, de peste  5.000 de bucureşteni, locatari ai complexului rezidenţial, care solicită un drum de acces suplimentar pentru a ajunge mai repede la grădiniţe, la şcoli, la spitale sau spre locul de muncă, şi pe de altă parte de asociaţiile de protecţie a mediului care consideră că trebuie respectată configuraţia iniţială a acestui cartier, şi anume doar cu acces din DN 1.

Primăria Capitalei va face toate diligenţele necesare pentru a-i sprijini pe locuitorii din zonă, pentru că sunt cetăţeni ai Capitalei şi trebuie respectaţi, însă toate demersurile pe care le vom întreprinde trebuie să respecte legea!”

În urmă cu cinci ani, locuitorii cartierului rezidenţial din zona Băneasa erau terorizaţi de porcii mistreţi care îşi făceau tot mai des apariţia în zona locuită de ei. Deşi s-a promis luarea unor măsuri de urgenţă, animalele şi-au tot făcut apariţia. În anul 2016, şase mistreţi au apărut brusc în faţa unui autoturism în zona Pădurii Băneasa. Unul dintre ei a fost lovit în plin.


Reprezentantul Asociaţiei de proprietari a solicitat autorităţilor sa analizeze cu atentie situatia care s-a creat in zona pentru ca sunt afectati mii de oameni: „Problema nostra este aceea ca nu avem o alternativa in caz de urgente. Din cauza inchiderii drumului, suntem 5000 de oameni care parcurgem deja 2 km in 2 ore. Speram ca si autoritatile sa constate ca este vorba de o situatie deosebita, sa tina   cont  ca in apropiere avem o scoala unde invata 800 copii. Trebuie sa se  tina cont de oamenii care  traiesc acolo pentru ca  ei  nu au nicio vina,   au fost de buna-credinta cand si-au achizitionat o lucuinta in acest complex”.

Pentru deblocarea situaţiei, reprezentanţii dezvoltatorului au solicitat Primăriei Generale, în numele asociaţiilor de proprietari, iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru transferul terenului în lungime de 350m (cu lăţimea 5-7 m) din proprietatea publică a statului român în proprietatea Municipiului Bucureşti în scopul realizării unui drum public, dar şi urgentarea procedurilor privind trecerea drumului forestier din proprietatea Romsilva către Municipiul Bucureşti.

La rândul său, reprezentantul Ministerului Apelor şi Pădurilor a explicat că o soluţie legală pentru deblocarea situaţiei ar fi ”scoaterea din fond forestier a suprafaţei de 350 mp şi posibilitatea de trecere a drumurilor în baza legii 192, din proprietatea publică a statului şi administrarea Romsilva în proprietatea publică a municipiului Bucureşti”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/firea_2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/firea_2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
La sfârşitul săptămânii trecute drumul pe care circulau locuitorii ansamblului Greenfield a fost închis, în urma unei decizii definitive a instanţei, care îl consideră drum forestier. Măsura închiderii drumului a dus la blocaje în trafic, cetăţenii fiind nevoiţi să folosească o singură variantă de intrare şi ieşire din cartier, mult mai lungă şi insuficientă pentru cei...

Preluat de la EVZ