Presa din Coreea de Nord nu a publicat nici o infromație legată de uciderea fratelui dictatorului de la Phenian, Kim Jong-un, pe 13 februarie, în aeroportul de la Kuala Lumpur.

Cu toate acestea, joi, presa nord-coreeană a lansat un virulent atac la adresa Malaysiei, fără a pomeni totuși numele victimei.

Însă în această săptămână, Coreea de Sud a folosit uriașele sale „baterii” de megafoane pentru a difuza peste graniță locuitorilor vecini detalii despre moartea lui kim Jong-nam, cel care era considerat într-o perioadă ca urmaș la conducerea țării, a informat televiziunea MBC din Seul.

În mesajul transmis prin megafoane și preluat de MBC TV se spunea:

„Kim Jong-nam… a murit după ce a fost atacat de două femei neidentificate pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur, în Malaysia. Autoritățile malaysiene au declarat că patru suspecți sunt cetățeni din Coreea de Nord, inclusiv unul care a fost arestat.”

Știrile despre lumea din afară sunt foarte puține și drastic cenzurate de decenii întregi, sub dictatura familiei Kim.

De aceea, armata sud-coreeană transmite de mulți ani o combinație de știri din lume, mesaje de propagandă și cântece populare coreene folosind zeci de difuzoare de mare putere îndreptate către soldații nord-coreeni care păzesc granița.

Sunetul megafoanelor se poate auzi la o distanță de zece kilometri.

Ministrul Apărării de la Seul a refuzat să confirme informația difuzată de televiziunea MBC, invocând motive de securitate.

Coreea de Nord a instalat și ea la frontieră propriile difuzoare pentru a contracara propaganda „sudistă”.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Presa din Coreea de Nord nu a publicat nici o infromație legată de uciderea fratelui dictatorului de la Phenian, Kim Jong-un, pe 13 februarie, în aeroportul de la Kuala Lumpur.Cu toate acestea, joi, presa nord-coreeană a lansat un virulent atac la adresa Malaysiei, fără a pomeni totuși numele victimei.Însă...

Preluat de la EVZ