Traian Băsescu a oferit dezvăluiri incendiare despre modul în care se fac denunțurile și de înțelegerile pe care cei care denunță le au cu autoritățile. 

Fostul președinte al României a avut un nou discurs dur și fără perdea la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. 

“EADS a fost un alt dosar mare îngropat, ca și dosarul Microsoft. Statul a fost furat cu sute de milioane și dosarele au fost mușamalizate. Erau cunoscute de foarte mult timp aceste furturi. Pescariu a făcut denunț și a rămas cu banii furați. Și Florică la fel (n.red. Claudiu Florică, inculpat în dosarul MICROSOFT). Doamna Kovesi trebuie să înțeleagă faptul că este greșit să acopere în continuare mizeria de la DNA și din procuratură”

Foamea de putere i-a deformat pe Coldea și Kovesi, trebuia să îi schimb! Iohannis poate să îi schimbe. Dacă nu este interesat, țara o să plătească. Pe aceștia i-a înnebunit puterea, pe Coldea și Kovesi. Au găsit și muniția de care aveau nevoie. Aceste instituții au deraiat. Puterea i-a făcut pe aceștia să se creat Dumnezeu. Trebuie să îi las doar două mandate. Eu nu i-am folosit niciodată, nu am cerut să facă nimănui dosar.

Cît tupeu să ai să faci afirmaţii de genul ăsta că nu se falsifică dosare când toată lumea ştie de cazul Negulescu?! Doamna Roşu de la DNA, Sutiman, Petrescu de la parchet falsifică dosare. Sunt mult mai mulţi Neguleşti în sistem şi noi nu îi ştim. Am aflat lucruri îngrozitoare. Un denunţător cu probleme penale e instruit să intre pe telefon şi să se facă un denunţ.

Îl pun pe mituitor să facă denunţ, îl scoate pe el din dosar şi îl acuză pe cel care ar fi luat mita. Aşa se fabrică dosare.

Vor exista mai multe revolte ale politicului dacă nu se respectă statul de drept. La Oprescu s-a constatat că totul este o făcătură în ciuda faptului că au creat un tam-tam, l-au arestat în fața camerelor. 

Aceste instituții sunt conduse de români, care sunt lipsiți de principii mai mult decît alții. Dacă cineva dorește să îmi spună că sunt corupți doar în SRI, iar în DNA nu, nu reușește să mă convingă. Statul român este foarte puternic, momentul declanșator  al întăririi a fost acela în care Ovidiu Vîntu a ieșit pe postul public și a spus “Întăriți-vă statul! Am oameni peste tot!”

Din 2015, jocul făcut de SERI și DNA a fost incorect, politicienii au fost plimbați precum urșii. 

Eu o să propun public să se facă imediat o comisie din toate partidele parlamente și să fie ajustate toate codurile legislative din nevoia de a avea un stat de drept, nu un stat polițienesc. Există o cangrenă în rîndul procurorilor

Cînd partidele nu găsesc o formulă să se înțelească cu președintele, acesta din urmă rămîne singur și apelează la spectacol. Cred că domnul Iohannis este foarte prost sfătuit. 

Un ofiţer SRI nu are ce să caute în dosarul penal. Drama este alta. Am înţeles şi va fi o anume probă din care rezultă că SRI cerea procurorului să nu arate părţilor implicate nota în care dădea informaţii.

Procurorul general a devenit anexa doamnei Kovesi. De la doamna Kovesi nu mai am aşteptări, dar mă aşteptam de la şefa ICCJ, de la şefa CSM sau de la procurorul General. Aş fi vrut ca aceşti oameni să reclame faptul că nu au nişte Coduri care sunt la zi.

După mintea lor, politiecienii trebuie să le fie servanți. Ei trebuie să își vadă de treaba lor, niciun politician nu cere rechizitoriul procurorului.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Traian Băsescu a oferit dezvăluiri incendiare despre modul în care se fac denunțurile și de înțelegerile pe care cei care denunță le au cu autoritățile. Fostul președinte al României a avut un nou discurs dur și fără perdea la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. 'EADS a fost un alt dosar...

Preluat de la EVZ