loading…

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a constatat un prejudiciu total la bugetul statului de 525,9 milioane euro cauzat în principal de modul în care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a gestionat contractul cu compania americană de construcții Bechtel, în cazul autostrăzii Transilvania, potrivit unui document obținut de News.ro.

CNAIR a transmis că a formulat o plângere prealabilă la Ministerul Finanțelor împotriva raportului ANAF, dar nu a primit încă un răspuns.

Proiectul privind construcția autostrăzii Brașov-Borș a fost aprobat în 2003, în timpul guvernării Adrian Năstase, și a început în 2004, iar compania Bechtel trebuia să finalizeze autostrada Transilvania până în 2012. Contractul, încheiat inițial pentru suma de 2,2 miliarde de euro, a fost de mai multe ori modificat, iar în 2013 a fost reziliat, cu obligații de plată din partea statului roman.

Într-un raport al inspectorilor guvernamentali, din noiembrie 2013, se arăta că înțelegerea cu Bechtel a fost modificată fără respectarea dispozițiilor legale, ceea ce a condus la prejudicii pentru stat. Valoarea totală efectiv plătită către Bechtel, calculată inițial la 2,2 miliarde euro pentru întreaga autostradă, a fost de 1,2 miliarde euro pentru doar 52 kilometri realizați.

Potrivit raportului ANAF, CNAIR nu a demarat și a derulat o procedură de negociere cu Bechtel, ceea ce a dus la încheierea unui contract păgubos pentru statul român.

”Nerespectarea de către companie a prevederilor art. 1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 120/18.11.2003, în sensul că nu a demarat și nu a derulat o procedură de negociere cu Bechtel Internațional Inc., fapt care a condus la încheierea unui contract și înscrierea în contratul încheiat cu această firmă a unor clauze păguboase pentru statul român, concretizate în prejudicii majore asupra bugetului de stat”, se arată în raportul ANAF.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/anaf-contractul-cu-bechtel-a-prejudiciat-statul-cu-525-9-milioane-euro-36342.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/anaf-contractul-cu-bechtel-a-prejudiciat-statul-cu-525-9-milioane-euro-36342-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv