loading…

Actorul Ion Caramitru a ajuns, în această dimineață, la sediul Parchetului General, unde este audiat în calitate de martor în dosarul Revoluției.

Alături de Mircea Dinescu, Ion Caramitru a anunțat la Televiziuna Română căderea regimului comunist.

Procurorii militari anunțau în noiembrie 2016 că cercetările în Dosarul Revoluției au fost extinse in rem, anchetatorii precizând vor fi investigate inclusiv fapte comise după 22 decembrie, perioadă în legătură cu care, anterior, s-a constatat că nu sunt indicii privind infracțiuni, scrie Mediafax.

“Din actele dosarului rezultă că pentru păstrarea puterii, prin acțiunile desfășurate și măsurile dispuse, noua conducere politică și militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condițiilor de tipicitate ale infracțiunii contra umanității”, arăta Parchetul General.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/actorul-ion-caramitru-audiat-la-parchetul-general-in-dosarul-revolutiei-36311.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/actorul-ion-caramitru-audiat-la-parchetul-general-in-dosarul-revolutiei-36311-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv