Decizia a fost luată în unanimitate. Chirica rămâne membru PSD dar nu mai ocupă nicio funcţie de conducere la nivel central sau local.

Chirica a spus că nu are de ce să-şi ceară scuze de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

“Să mă scuz, pentru ce? Dacă ar fi fost o opinie care ar fi fost total deformată faţă de realitatea a ceea ce s-a întâmplat în guvernarea Grindeanu de până acum, cu siguranţă că ar fi trebuit să-mi cer scuze. Dar domnul Grindeanu a înţeles că eu susţin guvernarea pe care el o face, l-am rugat să-şi preia haina de prim-ministru, aşa cum e normal. Până la urmă, ieri, s-a abrogat Ordonanţa 13 prin 14. Am reuşit să ne facem oarecum o imagine negativă la nivel internaţional, ceea ce contează foarte mult, va trebui să punem umărul să o reparăm. N-am vorbit cu domnul Liviu Dragnea, probabil o voi face astăzi. În organizaţia din care fac parte am sprijinul total”, a spus primarul Iaşiului. 

Chirica a adăugat că “nu este infiltrat de nimeni” în PSD. În ceea ce priveşte o posibilă colaborare cu PNL, Mihai Chirica a afirmat că aceasta este “o diversiune KGB-istă”. “A fost într-adevăr o diversiune, o diversiune KGB-istă care ar putea justifica oarecum ca unii colegi de partid să ceară excluderea mea. Este o minciună (colaborarea cu PNL – n.r.)”, a spus edilul. 

“Nu sunt niciun pol de putere, sunt un pol de opinie democratică exprimată în spaţiul public, fără injurii, fără atac la persoană”, a explicat Chirica. 

Primarul municipiului Iaşi s-a declarat, imediat după izbucnirea protestelor din Piaţa Victoriei, un susţinător al manifestanţilor şi a criticat felul în care a fost adoptată OUG 13/2017, cerând abrogarea sa şi demiterea ministrului Justiţiei, Florin Iordache. Totodată, el i-a solicitat lui Liviu Dragnea “să corecteze greşelile comise” cu privire la apariţia acestor tensiuni şi proteste de stradă.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Decizia a fost luată în unanimitate. Chirica rămâne membru PSD dar nu mai ocupă nicio funcţie de conducere la nivel central sau local.Chirica a spus că nu are de ce să-şi ceară scuze de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea.  'Să mă scuz, pentru ce? Dacă ar fi fost o opinie care...

Preluat de la EVZ