Conservatorii dispun în prezent de 33% din intențiile de vot, iar SPD, de 30,5%, conform sondajului Allensbach, citat de Reuters. Alternativa pentru Germania (AfD), cu o platformă antiimigrație, are 8,5%, iar formațiunea de extremă stângă Linke și Verzii sunt la egalitate, cu 8% fiecare. Democrații Liberi (FDP, liberali) au și ei 7%, peste pragul electoral de 5% necesar pentru reprezentarea în parlament.

Sondajul a fost efectuat în perioada 1-15 februarie pe un eșantion de 1542 de persoane.

O serie de sondaje din ultimele săptămâni indica însă anterior că Angela Merkel și partidul ei ar pierde teren după ce Partidul Social Democrat (SPD) l-a desemnat drept candidat la postul de cancelar pe Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European.

Un sondaj dat publicității pe 27 ianuarie dădea SPD la egalitate cu CDU. Pe 7 februarie, un alt sondaj arăta că partidul lui Merkel a căzut pentru prima oară în spatele social-democraților.

Interesant este că, în perioada în care Martin Schulz a fost președintele Parlamentului European, acest forum a fost la fel de deschis față de imigranți ca Angela Merkel, cei doi funcționând ca excelenți parteneri. Mai multe detalii AICI

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Conservatorii dispun în prezent de 33% din intențiile de vot, iar SPD, de 30,5%, conform sondajului Allensbach, citat de Reuters. Alternativa pentru Germania (AfD), cu o platformă antiimigrație, are 8,5%, iar formațiunea de extremă stângă Linke și Verzii sunt la egalitate, cu 8% fiecare. Democrații Liberi (FDP, liberali) au...

Preluat de la EVZ