Iubitorii „Sportului Alb” vor avea ocazia să umrărească în acest an un „dublu” inedit. Rafael Nadal (locul 6 ATP) și Roger Federer (9 ATP) se vor afla de această dată în aceeași parte a terenului.

Astfel, cei doi mari campioni ai tenisului au decis să facă echipă pentru prima ediție a turneului Laver Cup.

Întrecerea se va desfășura, în premieră, la Praga (Cehia), în perioada 22-24 septembrie. Nu este inclusă în circuitul ATP, dar asta nu-l împiedică pe Federer să nu trateze cu seriozitate partidele pe care le va disputa la Praga.

Borg și McEnroe, căpitani

„Laver Cup este unul dintre cele mai fascinante turnee pe care le-am văzut în tenis în ultima perioadă”, a spus Federer, în cadrul unei conferințe de presă.

„Va fi o experiență diferită și voi da totul pentru a câștiga. Sunt foarte entuziasmat de faptul că voi juca în echipă cu Rafa. Nu am avut niciodată această şansă, pentru că până acum ne-am aflat doar faţă în faţă, de-o parte şi de cealaltă a fileului. Îmi va face mare plăcere să joc alături de el la dublu”, a mărturisit elvețianul, deținătorul a 18 titluri de Grand Slam (record absolut!).

În cadrul Laver Cup se vor duela două echipe alcătuite din câte șase tenismeni. Adică, Europa vs. Restul Lumii. Cele două echipe vor fi conduse de pe bancă de legendarii Bjorn Borg și John McEnroe. Întrecerea de la Praga poartă denumirea celebrului tenismen australian Rod Laver, care are în prezent vârsta de 78 de ani.

rootstireaActualitate/EsentialAlte sporturi
Iubitorii „Sportului Alb” vor avea ocazia să umrărească în acest an un „dublu” inedit. Rafael Nadal (locul 6 ATP) și Roger Federer (9 ATP) se vor afla de această dată în aceeași parte a terenului.Astfel, cei doi mari campioni ai tenisului au decis să facă echipă pentru prima ediție...

Preluat de la EVZ