loading…

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă în cazul învățătoarei de la o școală din Brașov, care predă la clasa a II-a și care a fost înregistrată de copii în timp ce țipa la ei și îi numea „gunoaie“ și „tâmpiți“.

Dosarul penal a fost deschis după ce un părinte a depus o plângere la Poliție împotriva învățătoarei de la Școala Gimnazială nr. 4 din Răcădău, care predă la clasa a II-a și care a fost înregistrată de copii în timp ce țipa la ei și îi numea „gunoaie“, „tâmpiți“ sau „nesimțiți“, iar unui copil i s-a adresat cu apelativul „umflatule“, pe motiv că a pus câteva kilograme în plus, conform Mediafax.

„S-a deschis dosar penal in rem pentru săvârșirea faptei de purtare abuzivă. A fost depusă o singură plângere semnată de un singur părinte, iar colegii de la Biroul de Investigații Criminale au demarat o investigație pentru cercetarea faptei“, a declarat, astăzi, Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al Poliției Brașov.

De asemenea, în acest caz s-a autosesizat și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, ancheta fiind în desfășurare, deoarece învățătoarea susține că în înregistrări nu este vocea ei.

În prezent, învățătoarea predă în continuare la clasa a II-a, însă este monitorizată până la finalizarea anchetei IȘJ.

Mai mult, un părinte care susține că a recunoscut vocea fiului său pe înregistrări, în timp ce învățătoarea îl jignea, a decis să participe și el la ore, alături de copilul său.

Scandalul de la Școala Gimnazială nr. 4 din Brașov a pornit după ce o elevă a făcut o înregistrare cu telefonul mobil în timpul orelor, înregistrare în care spune că se aude vocea învățătoarei care îi jignește în repetate rânduri pe elevii din clasa a II-a, iar mama copilei a dat înregistrarea presei, în acest caz fiind deschisă o anchetă la Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

„Ia și scrie, că te strâng de gât! Ia și scrie, că te mănânc! Nu face așa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia și scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia și scrie sim-plu! Nu ți-e rușine, tâmpitule ce ești!” (…) Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai și îngrășat, tragi un fund după tine! (…)Uită-te, dracului, aici! Unde dracului te uiți? (…) Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi nesimțitule! Pentru mine ești gunoi în clasa asta! (…) De ce pleci, mă, la 11? Taci, măăă! Măăă! Băi, ești numai cu glasul! Vezi că îți trag una de nu te vezi!”, se aude în înregistrarea în care se prespupune că e vocea învățătoarei.

„Vezi că ai o problemă! O să devii un copil depresiv dacă ești așa, numai tu, numai tu, egoist!“ – sunt câteva dintre expresiile din înregistrarea realizată cu telefonul mobil de o elevă.

Învățătoarea are o vechime în muncă de 38 de ani și nu a avut nicio sesizare sau abatere în întreaga ei carieră.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/politia-a-deschis-dosar-penal-in-cazul-invatatoarei-care-i-a-numit-pe-copii-gunoaie-36308.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/politia-a-deschis-dosar-penal-in-cazul-invatatoarei-care-i-a-numit-pe-copii-gunoaie-36308-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv