În urmă cu doi ani, ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, a propus diminuarea alocaţiilor copiilor românilor care lucrează în Austria. Demnitarul era de părere că alocaţiile trebuie să fie aceleaşi ca în România. În acea perioadă, Parlamentul României a votat mărirea alocaţiilor copiilor de la 42, la 84 de lei. Propunerea oficialului austriac a fost intens criticată în România, însă nu s-a luat nicio măsură. De asemenea, ministrul Muncii la acea vreme, Rovana Plumb, a transmis că mesajul ministrului Sebastian Kurz este incorect juridic și inacceptabil din punct de vedere politic și că autoritățile de la București veghează “la respectarea drepturilor românilor ca și cetățeni europeni”.

Recent, guvernul de la Viena vrea să schimbe acum această situaţie şi să reducă alocaţiile în funcţie de nivelul de trai din ţara de provenienţă. Ministrul de Externe, Sebastian Kurz, şi ministrul Muncii, Sophie Karmasin, au elaborat un proiect de lege care să taie aceste alocaţii, începând cu 1 ianuarie 2018.

Potrivit site-ului austriac heute, Austria a platit, în anul 2015, 249 de millioane de euro pentru aceste alocaţii, bani care au plecat în special către familii din Ungaria, Slovacia, Polonia şi România.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
În urmă cu doi ani, ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, a propus diminuarea alocaţiilor copiilor românilor care lucrează în Austria. Demnitarul era de părere că alocaţiile trebuie să fie aceleaşi ca în România. În acea perioadă, Parlamentul României a votat mărirea alocaţiilor copiilor de la 42, la 84...

Preluat de la EVZ