‘Mă aflu într-o situaţie absolut tragică. (…). Este un proces deschis la comandă politică’, a afirmat Bivolaru, susţinând că se află într-o situaţie “similară” celei a lui ‘Iisus, crucificat pe nedrept’.

Gregorian Bivolaru a mai spus că două instanţe l-au declarat nevinovat, susţinând, de asemenea, că ‘presupusa victimă’ ar fi fost’ bătută şi şantajată să dea declaraţii’, aceasta scriind ceea ‘ce i-au dictat anchetatorii’. Bivolaru a mai spus că nu ar fi fost niciodată profesorul de yoga al Mădălinei Dumitru. Dar, conform rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată în dosar apar imagini, poze și declarații ale martorilor, foste eleve ale sale. Pintre acestea se numără și avocata victimei, Mădălina Dumitru. Circul a continuat pe holurile CA Alba Iulia, care trebuie să decidă în privinţa solicitării liderului MISA privind redeschiderea procesului său penal, s-au aflat şi câteva zeci de persoane venite să-l susţină pe acesta, o parte dintre acestea asistând şi la şedinţa de judecată.

Avocata Mădălinei Dumitru, cu care se Bivolaru este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale când era minoră, a declarat în faţa instanţei că ‘presupusa victimă’ solicită acelaşi lucru ca şi avocaţii petentului, respectiv redeschiderea procesului penal.

‘De 13 ani, ea susţine că nu a fost victima lui Bivolaru. În realitate, ea este victima statului român’, a afirmat avocata. Ea a susţinut că clienta sa a suferit ‘o traumă sufletească’ şi că vrea ‘să iasă din stigmatul de a fi victimă a petentului’, menţionând că dreptul la imagine al Mădălinei Dumitru a fost afectat.

Judecătoarea  la un pas de a amenda avocații

La un moment dat, judecătoarea i-a atras atenţia atenţia avocatei că nu are calitatea de a pune concluzii pentru petent şi că e în afara cadrului procesual.

Mădălina Dumitru a susţinut, la rândul ei, că viaţa sa a fost distrusă din 2004 şi că a fost batjocorită ani întregi, acuzând anchetatorii că au pus anumite imagini la dispoziţia presei. Ea a declarat că procurorii ar fi trebuit să fie în faţa instanţei şi nu Gregorian Bivolaru.

Şi avocata Mirunei Farcaşi a cerut să fie admis apelul, desfiinţată sentinţa atacată şi să se redeschidă procesul penal.

Ca şi la termenul anterior, avocaţii lui Bivolaru au susţinut că a fost ignorat complet statutul de azilant politic al acestuia, spunând că el s-a aflat în imposibilitatea juridică de a se prezenta la propriul proces şi, de asemenea, că integritatea fizică i-ar fi fost pusă în pericol dacă ar fi venit în ţară.

Procurorul de caz a solicitat respingerea apelului, spunând că Bivolaru nu poate fi considerat o persoană judecată în lipsă.

Instanţa a amânat pronunţarea pentru data de 8 martie.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
'Mă aflu într-o situaţie absolut tragică. (...). Este un proces deschis la comandă politică', a afirmat Bivolaru, susţinând că se află într-o situaţie 'similară' celei a lui 'Iisus, crucificat pe nedrept'.Gregorian Bivolaru a mai spus că două instanţe l-au declarat nevinovat, susţinând, de asemenea, că 'presupusa victimă' ar fi...

Preluat de la EVZ