loading…

Cătălin Nicolae Ceort, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, a fost plasat de procurorii DNA sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, pentru luare de mită, anunță DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 februarie 2017, a lui Cătălin Ceort, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Anterior, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 28 decembrie 2016, și față de Victor Ignat, avocat suspendat în cadrul Baroului București, pentru trafic de influență.

“În cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Ignat Victor, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului. Acești bani au fost pretinși de inculpatul Ceort Cătălin Nicolae în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluții favorabile față de martor în cauza respectivă. La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), postat pe site-ul instituției.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/dna-procurorul-catalin-ceort-de-la-parchetul-general-sub-control-judiciar-pentru-luare-de-mita-36305.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/dna-procurorul-catalin-ceort-de-la-parchetul-general-sub-control-judiciar-pentru-luare-de-mita-36305-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv