Astfel încât, oficialii congolezi au luat decizia de a nu le mai organiza, apreciind că suma necesară, 1,8 miliarde de dolari, ar fi prea mare pentru capacitatea financiară a ţării.

 „E greu de crezutcă vom strânge 1,8 miliarde de dolari în acest an. Acum, prefer să fiu sincer”, a spus Pierre Kangudia Mbayi, ministrul bugetului din Congo.

Conform sursei citate, această sumă enormă reprezintă două treimi din costul alegerilor prezidențiale din Statele Unite din anul 2017. Oficialii din Congo au precizat că suma, necesară pentru a-i înregistra pe cei peste 30 de milioane de alegători, răspândiți în țara cu suprafață mare și infrastructură subdezvoltată, nu există.

Cotidianul american mai notează că decizia Guvernului cu siguranță nu îl deranjează oe actualul lider, Joseph Kabila (foto), care conduce țara din 2001, de la asasinarea tatălui său, în ciuda sondajelor de opinie. Majoritatea congolezilor doresc ca el să demisioneze, informează B1.ro.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Astfel încât, oficialii congolezi au luat decizia de a nu le mai organiza, apreciind că suma necesară, 1,8 miliarde de dolari, ar fi prea mare pentru capacitatea financiară a ţării. „E greu de crezutcă vom strânge 1,8 miliarde de dolari în acest an. Acum, prefer să fiu sincer”, a spus...

Preluat de la EVZ