“Discuţia cu domnul Tudorel Toader, propunere, şi dacă reuşesc să ajung în timp util o să reuşesc să trimit aceste propuneri şi către Administraţia Prezidenţială, a fost o discuţie cum a fost şi cu ceilalţi cu care m-am întâlnit – cu unii dintre dânşii am anunţat public că am avut aceste întâlniri – legat de ceea ce doresc să facă la Ministerul Justiţiei. (…) În primul rând am discutat despre ceea ce trebuie să facă pentru înlăturarea MCV-ului, mi-a explicat, o să vă explice şi dumneavoastră în detaliu. De asemenea, pe ceea ce înseamnă transpunerea deciziilor CCR în Codul penal şi Codul de procedură penală, este un domeniu la fel de important, şi modalitatea în care se va întâmpla acest lucru”, a susţinut Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă la Parlament, întrebat ce a discutat cu Tudorel Toader pe marginea mandatului acestuia la Ministerul Justiţiei. 

Șeful Executivului a adăugat că o altă temă abordată cu Tudorel Toader a fost legată de posibilitatea existenţei unei decizii pilot a CEDO privind situaţia din penitenciare şi pachetul de măsuri care trebuie adoptat astfel încât să se evite această decizie pilot. 

“Şi toate lucrurile acestea în detaliu, în mod sigur, domnul ministru, dacă lucrurile vor sta în regulă, vi le va explica dânsul”, a spus Grindeanu. 

Premierul a explicat că varianta ca Tudorel Toader să fie propunerea pentru Ministerul Justiţiei a rezultat în urma discuţiilor purtate cu acesta, dar şi a consultărilor cu colegii din PSD şi coaliţia de guvernare. 

“Am considerat că experienţa, cu toţii am considerat că experienţa pe care domnul rector o are în acest domeniu, experienţă de aproape 10 ani la Curtea Constituţională, membru în Comisia de la Veneţia, de asemenea, rector al Universităţii, o personalitate care îndeplinea tot ceea ce noi aveam ca şi criterii în a alege un titular la Ministerul Justiţiei. Asta au fost concluziile noastre, le-am prezentat în coaliţie şi, sigur, în CExN. A fost votat în unanimitate”, a explicat Grindeanu. 

La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a întărit afirmaţiile premierului despre profilul lui Tudorel Toader, subliniind că acestuia nu i se va solicita să se înscrie în partid. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
'Discuţia cu domnul Tudorel Toader, propunere, şi dacă reuşesc să ajung în timp util o să reuşesc să trimit aceste propuneri şi către Administraţia Prezidenţială, a fost o discuţie cum a fost şi cu ceilalţi cu care m-am întâlnit - cu unii dintre dânşii am anunţat public că am...

Preluat de la EVZ