Executiv Naţional s-a opus propunerii de excludere din PSD a primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

“Cred că în jur de 90% dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a domnului Mihai Chirica, fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în cadrul Comitetului Executiv Naţional ceea ce s-a discutat în organizaţiile judeţene. O parte dintre colegi i-au cerut domnului Chirica să îşi dea demisia din calitatea de membru de partid, sigur dar asta ar fi atras şi pierderea mandatului de primar, iar cred că trei colegi au propus să fie doar sancţiune cu privire la pierderea funcţiilor de conducere din partid. Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere, care ar fi ieşit votată într-o majoritate zdrobitoare, explicându-i domnului Chirica şi colegilor mei… sau aşteptându-mă ca, în perioada următoare, domnul Chirica să înţeleagă, totuşi, de ce a fost atât de nervos PSD în urma acelor ieşiri publice ale dumnealui”, a afirmat Liviu Dragnea, la finalul CExN al PSD, citat de Agerpres.

Liderul social-democraţilor a adăugat că, în cadrul reuniunii, lui Chirica i s-a explicat că afirmaţiile pe care le-a lansat în spaţiul public puteau fi spuse în întâlnirile interne de partid, în cadrul CExN sau în cadrul Biroului Permanent Naţional, dacă el ar fi fost prezent la reuniunile respective.

“Din păcate, nu a venit. Asta a fost decizia luată cu privire la domnul Mihai Chirica”, a precizat Dragnea.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, rămâne în PSD, dar fără funcţiile politice, a decis miercuri, în unanimitate, Comitetul Executiv Naţional al partidului. Chirica deţinea funcţiile de vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al organizaţiei PSD Iaşi.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Executiv Naţional s-a opus propunerii de excludere din PSD a primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica.'Cred că în jur de 90% dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a domnului Mihai Chirica, fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în cadrul Comitetului Executiv...

Preluat de la EVZ