loading…

Etnicii romi continuă să fie vizați de acte de discriminare în România, arată raportul privind “Drepturile Omului” elaborat de organizația Amnesty International, documentul notând și faptul că Bucureștiul este dat în judecată la CEDO pentru participarea la programul CIA de transferuri extraordinare.

“Romii continuă să se confrunte cu discriminare sistematică, evacuări forțate și alte încălcări ale drepturilor omului. Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violențelor împotriva femeilor și a violențelor casnice a intrat în vigoare în septembrie 2016”, se arată în raportul Amnesty International privind situația Drepturilor Omului în România.

“În raportul din aprilie 2016, raportorul special ONU privind combaterea sărăciei extreme și pentru drepturile omului a cerut autorităților din România să admită actele severe de discriminare împotriva romilor, să implementeze Strategia de Incluziune a Romilor 2015-2020 și să ia măsuri punctuale în domeniile educației, serviciilor medicale și integrării pe piața muncii, inclusiv prin introducerea unor garanții de evitare a evacuărilor forțate și de îmbunătățire a accesului la locuințe sociale. Preocupări similare au fost exprimate de Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului”, subliniază AI.

“La Curtea Europeană a Drepturilor Omului există o procedură judiciară împotriva României pentru complicitate la programul SUA de transferuri extraordinare și detenție secretă (…)”, notează Amnesty International.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/amnesty-critica-situatia-romilor-din-romania-si-implicarea-in-programul-inchisorilor-cia-36296.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/amnesty-critica-situatia-romilor-din-romania-si-implicarea-in-programul-inchisorilor-cia-36296-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv