Autorităţile italiene sunt în alertă după ce trei infractori români au reuşit să evadeze, luni seara, în jurul orei 19.00, din închisoarea Sollicciano, din Firenze. Dănuț Costel Ciocan, de 25 de ani, Costel Bordeianu, de 27de ani și Constantin Cătălin Donciu, de 28 de ani au reuşită să facă o gaută în zidul celulei şi au coborât în curtea interioară cu ajutorul unor cerceafuri, informează gazetaromaneasca.ro.

Apoi, cei trei au escaladat gardul şi au părăsit închisoarea. Cel mai probabil, infractorii au fost aşteptaţi de un comlice în afara zidurilor care i-ar fi transportat cu maşina. Culmea, gardienii au aflat abia la jumătate de oră că infractorii nu mai sunt după gratii. Imediat s-a dat alarma și au început căutările, la care au participat și carabinieri cu câini de la Firenze.

Zidul exterior nu era supravegheat întrucât era considerat periculos, fiind gata să se prăbușească. În acea zonă patrulele nu pot merge, pentru că e zonă închisă, a explicat Donato Capece, șeful Sindicatului autonom al poliției Penitenciare..

Evadaţii făceau parte dintr-o bandă de hoţi anihilată zilele trecute de carabinieri la Lucca. Românii dădeau spargeri fulgerătoare, în medie un minut și jumătate lovitura, pentru a fura bijuterii, electronice, mașini.

Operaţiunea “Starlight”

Cei trei evadaţi făceau parte dintr-o grupare de hoţi anihilată în cadrul unei ample operaţiuni, denumită ”Starlight”, efectuate în Lucca, Pisa și Firenze. La operațiune au participat circa 100 de carabinieri care au executat mandatele de arestare emise de judecătorul de instrucție de la Tribunalul din Lucca. Numai în perioada anchetei demarcate de autorităţile italiene, cuprinsă între iunie 2015 și aprilie 2016, banda a comis furturi în Toscana și Emilia Romagna, bunurile sustrase fiind estimate la peste 650.000 de euro.

Au fost executate 10 mandate de arestare preventivă la Firenze, Pisa și Modena, o persoană a fost pusă în arest, iar alți doi au fost plasați sub control judiciar. De asemenea, au fost efectuate circa douăzeci de percheziții domiciliare. Pe timpul anchetelor au mai fost prinşi în flagrant opt persoane infractori, acuzaţi de furt agravant, la Firenze, Empoli și Arezzo, în timp ce alţi șase complici sunt acuzaţi de tăinuire.

Acuzația este ”de asociere pentru comiterea de infracțiuni finalizată cu furturi”. Zeci de spargeri au fost comise de membri bandei în dauna unor centre comerciale, hipermarket-uri, societăți de leasing auto, magazine, în provincia Lucca și în alte provincii din Toscana și Emilia Romagna. Articolele ”preferate” de infractorii români erau bijuteriile, telefoanele mobile, tabletele, mașinile cu capacitate cilindrică mare (Audi, Mercedes), vehiculele comerciale (furgonete, camioane, Fiat Ducato), care erau furate încă dinainte să fie înmatriculate, direct de la societățile de leasing și vândute în străinătate.

Numele de ”Starlight” dat operațiunii derivă de la porecla unuia dintre principalii subiecți arestați, Costel Bordeianu, care avea un rol de prim-plan în cadrul organizației, și din faptul că banda intra în acțiune întotdeauna noaptea, sub ”lumina stelelor”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/gruparea-de-infractori-romani-starlight.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/gruparea-de-infractori-romani-starlight-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Autorităţile italiene sunt în alertă după ce trei infractori români au reuşit să evadeze, luni seara, în jurul orei 19.00, din închisoarea Sollicciano, din Firenze. Dănuț Costel Ciocan, de 25 de ani, Costel Bordeianu, de 27de ani și Constantin Cătălin Donciu, de 28 de ani au reuşită să facă...

Preluat de la EVZ