loading…

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, s-a prezentat în această dimineață la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul deschis de procurori referitor la OUG 13 privind modificarea Codurilor Penale.

“(Avizul -n.r.) a venit în contextul transformării introducerii în legislația română a unei directive a Parlamentului European și a Consiliului Europei. Nu era de competența mea decât această prevedere. Am dat avizul pentru că se traduceau în legislația română directivele Parlamentului European și Consiliului Europei, 216, 342”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Întrebat dacă părea un act menit să favorizeze anumite persoane, ministrul de Externe a precizat că nu se poate pronunța “pentru că actele juridice nu se referă la anumite persoane, se referă la categorii de infracțiuni”.

Teodor Meleșcanu a mai menționat că, din punctul său de vedere, a respectat legislația.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a prezentat luni dimineață la sediul DNA pentu audieri în dosarul deschis privind ordonanța de urgență 13 referitoare la modificarea Codurilor Penale.

Joi, secretarul general al guvernului, Mihai Busuioc, a fost audiat în calitate de martor, în celași dosar, Secretariatul General al Guvernului fiind cel care se ocupă de organizarea și pregătirea ședințelor de guvern.

În aceeași cauză a fost audiată, miercuri, Grațiela Gavrilescu, ministrul pentru relația cu Parlamentul, aceasta având tot calitatea de martor.

În același dosar au mai fost audiați la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției, în calitate de martor în dosar, dar și Oana Hăineală, procuror și fost secretar de stat în Ministerul Justiției, tot în calitate de martor.

Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13. DNA a cerut documente Ministerului Justiției privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor. Ordonanța de urgență 13 a fost abrogată prin OUG 14 emisă de același Guvern Grindeanu.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/teodor-melescanu-mae-este-al-treilea-ministru-audiat-la-dna-in-dosarul-privind-oug-13-36239.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/teodor-melescanu-mae-este-al-treilea-ministru-audiat-la-dna-in-dosarul-privind-oug-13-36239-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv