loading…

Guvernul german a elaborat o lege care să permită autorităților să asculte telefoanele și să verifice informațiile de pe computerele solicitanților de azil, în cazul în care există dubii în privința naționalităților lor, informează Reuters.

Această mișcare este considerată neobișnuită într-un stat unde protejarea datelor este inviolabilă.

Potrivit proiectului de lege obținut de agenția de presă Reuters, oficialii Biroului Federal pentru Migrare și Refugiați (BAMF) vor primi autorizația legală de a cerceta cu atenție telefoanele, tablete și computerele solicitanților de azil.

Conform oficialilor BAMF, mulți solicitanți de azil prezintă documente false, în speranța că li se va garanta dreptul de ședere.

Ministerul de Interne, ce a formulat proiectul de lege, împreună cu Ministerul de Justiție, a estimat că peste 50% din cele 280.000 de aplicații pentru azil din 2016 ar fi trebuit să fie cercetate mai atent.

Date precum cele din telefoane nu au fost cercetate pentru că oficialii nu aveau autoritatea legală de a întreprinde acest lucru. Oficalii au apelat în schimb la lingviști pentru a deermina adevărata origine a solicitanților de azil.

Această măsură este una dintre cele pe care Guvernul german a trebuit să le ia pentru a demonstra determinarea de a lua măsuri drastice față de abuzurile regulamentelor liberale în privința solicitărilor de azil.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/telefoanele-solicitantilor-de-azil-for-fi-ascultate-in-germania-pentru-verificarea-identitatii-36232.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/telefoanele-solicitantilor-de-azil-for-fi-ascultate-in-germania-pentru-verificarea-identitatii-36232-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv