loading…

Roger Federer (35 de ani) și Rafael Nadal (30 de ani) vor juca împreună la dublu pentru prima oară în carieră, la ediția inaugurală a turneului Laver Cup, care se va desfășura la Praga, Cehia, în perioada 22-24 septembrie 2017.

“Sunt foarte entuziasmat de faptul că voi juca în echipă cu Rafa. Nu am avut niciodată această șansă, pentru că până acum ne-am aflat doar față în față, de-o parte și de cealaltă a fileului. Îmi va face mare plăcere să joc alături de el”, a declarat tenismenul elvețian, într-o conferință de presă.

Chiar dacă turneul nu face parte din circuitul ATP, Federer spune că va trata toate meciurile cu maximă seriozitate: “Laver Cup este unul dintre cele mai fascinante turnee pe care le-am văzut în tenis în ultima perioadă. Va fi o experiență diferită și voi da totul pentru a câștiga”.

În cadrul concursului se vor înfrunta două echipe formate din câte șase jucători: “Europa”, cu Nadal și Federer în componență, printre alții, și “Restul lumii”.

La noul turneu cu caracter demonstrativ, foștii mari tenismeni Bjorn Borg (60 de ani) și John McEnroe (58 de ani) vor conduce de pe bancă jucătorii care reprezintă Europa, respectiv Restul lumii. Ei vor avea și dreptul să selecționeze câte doi tenismeni, iar ceilalți jucători vor fi acceptați în funcție de clasamentul stabilit după turneul US Open.

Competiția a primit, în semn de respect, numele fostului mare jucător australian Rod Laver, acum în vârstă de 78 de ani.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/roger-federer-si-rafael-nadal-vor-face-pereche-la-dublu-pentru-prima-data-in-cariera-36255.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/roger-federer-si-rafael-nadal-vor-face-pereche-la-dublu-pentru-prima-data-in-cariera-36255-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv