loading…

Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare, a fost transferat de la secția centrală a Penitenciarului Poarta Albă la secția de la Valul lui Traian, după ce a trecut de la un regim de detenție semideschis la unul deschis.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan, a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că Mircea Băsescu a fost transferat, luni seara, de la secția centrală a Penitenciarului Poarta Albă la secția de la Valul lui Traian, după ce a trecut de la un regim de detenție semideschis la unul deschis.

Potrivit sursei citate, regimul de detenție al lui Mircea Băsescu a fost schimbat la cererea acestuia.

Detenția în regim deschis presupune, potrivit lui Botezan, mai multe beneficii, între care posibilitatea angajării fără supraveghere. De asemenea, persoanele care execută pedeapsa în regim deschis se pot deplasa neînsoțite în zone prestabilite din interiorul Penitenciarului, pot desfășura activități educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, moral-religioase, instruire școlară și formare profesională în afara Penitenciarului, fără supraveghere.

Mircea Băsescu a fost condamnat, în luna iunie a anului trecut, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, dar, conform legii, el întrunește condițiile pentru eliberare condiționată – are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu.

Tribunalul Constanța, în motivarea pe care a dat-o atunci când a admis contestația DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu, și-a motivat decizia susținând că acesta nu a putut dovedi că pedeapsa aplicată de patru ani de închisoare și-a atins scopul preventiv, în condițiile în care șapte luni din pedeapsa executată le-a petrecut în arest la domiciliu.

Recent, Judecătoria Medgidia a admis propunerea de liberare condiționată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă și a dispus eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu, însă hotărârea instanței a putut fi contestată la Tribunalul Constanța.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/regimul-de-detentie-al-lui-mircea-basescu-a-fost-schimbat-36244.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/regimul-de-detentie-al-lui-mircea-basescu-a-fost-schimbat-36244-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv