Senatorii au dezbătut şi au votat, în această dimineaţă, Ordonanţa de Urgenţă 2/2017 privind majorarea unor salarii din administraţia publică locală, mai puţin a şefilor instituţiilor.

Ce prevede OUG 2/2017:

  • transport gratuit pe calea ferată pentru studenţi
  • creşterea punctului de pensie la 1.000 lei
  • creşterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei
  • creşterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei”
  • majorarea cu 20% a salariului din administraţia locală
  • majorarea cu 50% a veniturilor actorilor şi a altor categorii de artişti.

În cadrul dezbaterilor, PNL, PMP şi UDMR au susţinut în plenul Senatului modificarea OUG 2/2017 prin introducerea în categoria salariaţilor care beneficiază de o creştere cu 20% a salariului şi a primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene.

UDMR a explicat că se poate ajunge, în forma actuală a OUG 2/2017, la situaţii în care un angajat al primăriei să aibă salariu mai mare decât primarul.

PMP şi PNL au spus că Guvernul nu ar trebui să facă o “cârpeală” şi că responsabilitatea cea mai mare atât în faţa alegătorilor cât şi a organelor judiciare le au primarii şi şefii de CJ, astfel că ei trebuie plătiţi corespunzător.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le spunea primarilor din România, cu o zi în urmă, că Guvernul le va creşte salariilor: “Să aveţi un nivel de salarizare în aşa fel încât niciodată cineva dintr-o primărie să nu aibă salariul mai mare decât primarul. Aşa ceva nu mai poate fi acceptat. Principala motivaţie pentru care eu susţin asta este dorinţa de a nu vă simţi umiliţi, de a avea din partea statului, prin nivelul salarizării, respectul cuvenit pentru ceea ce face”.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Senatorii au dezbătut şi au votat, în această dimineaţă, Ordonanţa de Urgenţă 2/2017 privind majorarea unor salarii din administraţia publică locală, mai puţin a şefilor instituţiilor.Ce prevede OUG 2/2017: transport gratuit pe calea ferată pentru studenţi creşterea punctului de pensie la 1.000 lei creşterea burselor prin majorarea alocării per student de la...

Preluat de la EVZ