loading…

Fostul procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Ploieși, Aurelian Mihăilă, cercetat în unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiță, le-a spus judecătorilor, astăzi, că este victima unei răzbunări a procurorului Mircea Negulescu, despre care a avut impresia că a colaborat cu SRI.

Aurelian Mihăilă, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești la data comiterii faptelor, cercetat pentru că ar fi divulgat informații din dosare, a dat declarații la termenul de marți în fața judecătorilor, acesta făcând referire la cauzele pe care le-a avut în instrumentare și la relația cu alți procurori din județul Prahova, printre care și Mircea Negulescu, care a demisionat recent din magistratură.

“Am aflat cu ocazia ordonanței Papici (n.r. ordonanța procurorului Lucian Papici de clasare a unui alt dosar) că avea (n.r. Mircea Negulescu) o dușmănie ascunsă față de mine pentru că nu am stopat acțiunea în alt dosar în care era implicat finul, vărul lui și eu am semnat în 2011 să se continue ancheta împotriva lor. Doresc să arăt faptul că după ce am luat la cunoștință de ordonanța Papici am fost extrem de uimit. Am încercat să-mi explic prin faptul că dădusem infirmare și era o răzbunare a lui Negulescu la adresa mea. Saghel mi-a și spus: Negulescu îți rupe capul când te prinde. Tot am avut senzația că e și cu SRI. Am discutat cu Liviu Matei și Ionuț Botnaru despre un posibil demers împotriva lui Negulescu pentru colaborare cu serviciile la CSM, iar ei au fost reticenți: lasă, bă, că nu se descoperă nimic. Cu privire la ordonanța Papici am purtat o discuție cu Constantin Ispas în ianuarie 2015, în urma căreia Ispas a spus că are impresia că ce mi s-a întâmplat mie urmează să i se întâmple și lui”, le-a spus Aurelian Mihăilă judecătorilor.

Procurorul Mircea Negulescu a activat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și la DNA Ploiești, acesta demisionând vineri seara din magistratură ca urmare a unor înregistrări difuzate de postul România TV în care se presupune că acesta ar fi discutat cu soția unui inculpat căreia îi dezvăluie date și amănunte din dosare penale. Pe 28 februarie plenul CSM va lua în discuție demisia procurorului.

Aurelian Mihăilă a mai declarat că nu a furnizat informații nedestinate publicității unui alt inculpat din dosar, considerând că este o victimă.

“Nu am nicio legatură formală sau informală cu acest dosar. Nu am furnizat niciun moment informații nedestinate publicității lui Ispas din dosarul 465/p/2013 pentru a-l ajuta în ascensiunea profesională. (…) Mă simt ca o victimă a unui viol la a 15-a…16-a reconstituire. (…) E traumatizant. Mi s-a respins sută la sută din probatorii”, a spus Aurelian Mihăilă.

La termenul de marți a mai fost audiat și Constantin Ispas, fostul șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție, avocatul lui solicitând ca ședința să fie secretă, cerere încuviințată de judecători. La următorul termen, stabilit pentru data de 9 martie 2017, vor fi audiați și ceilalți inculpați din dosar.

În acest dosar, Sebastian Ghiță este cercetat alături de alte patru persoane, fiind acuzat de dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, șantaj, cumpărare de influență, dar și de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

“În perioada 2013-2014, în timp ce pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești se afla în curs de urmărire penală o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, mai multe persoane vizate au obținut informații confidențiale pe mai multe căi, printre cei implicați în furnizarea ilegală de informații nedestinate publicității fiind și Ghiță Sebastian Aurelian – deputat în Parlamentul României”, informau procurorii atunci când au demarat ancheta.

Potrivit procurorilor anticorupție, informațiile confidențiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice și juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, măsurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz și ale ofițerilor de poliție delegați să efectueze urmărirea penală.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/inculpat-in-dosarul-lui-ghita-despre-procurorul-negulescu-am-avut-senzatia-ca-e-si-cu-sri-36265.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/inculpat-in-dosarul-lui-ghita-despre-procurorul-negulescu-am-avut-senzatia-ca-e-si-cu-sri-36265-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv