loading…

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, a anunțat, marți, că nu va fi ea nominalizarea pentru portofoliul de la Ministerul Justiției, precizând că, fiind judecător, nu poate ocupa această funcție.

“În urma mai multor solicitări din partea presei, reafirm public ceea ce am spus și altor jurnaliști care mi-au cerut un punct de vedere: nu voi fi eu nominalizarea pentru funcția de ministru al Justiției deoarece, judecător fiind, nu pot ocupa o asemenea funcție. Confirm faptul că am avut o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu în cadrul căreia am discutat și aspecte ce privesc buna funcționare a justiției și care au fost cuprinse inclusiv în «Memorandumul privind justiția». Am găsit din partea premierului o deschidere privind rezolvarea problemelor din justiție și aștept din partea viitorului ministru o colaborare instituțională eficientă pentru implementarea soluțiilor incluse în Memorandum”, a scris Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), pe pagina sa de Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat anterior că a avut discuții cu mai mulți oameni, printre care și președintele UNJR, în vederea ocupării portofoliului de la Ministerul Justiției, în urma plecării lui Florin Iordache, scrie Mediafax.

Șeful Executivului declarase că miercuri va anunța numele noului ministru al Justiției. El a precizat, luni, că are în vedere mai multe nume pentru ocuparea portofoliului Justiției, menționând că viitorul ministru poate fi apolitic, dar poate fi și un „membru al coaliției”, el evitând să precizeze dacă PSD va ceda ALDE portofoliul Justiției.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/girbovan-unjr-nu-voi-fi-eu-nominalizarea-pentru-functia-de-ministru-al-justitiei-36258.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/girbovan-unjr-nu-voi-fi-eu-nominalizarea-pentru-functia-de-ministru-al-justitiei-36258-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv