Sunt probabil ultimul din partid care ar putea fi suspectat de vreo înţelegere ascunsă cu Victor Ponta. Am avut onoarea să fiu purtător de cuvânt al partidului în perioada în care acesta a fost preşedinte, am participat la toate bătăliile câştigate de PSD, am fost membru al Biroului Permanent Naţional şi şef al delegaţiei PSD în Parlamentul European în perioade grele, de tensiune maximă în plan intern şi extern.

În acelaşi timp, am criticat atunci când lucrurile nu erau corecte din punctul meu de vedere. Vorbim totuşi de perioada în care PSD s-a angajat în cea mai grea luptă de la Revoluţie până astăzi, aceea cu regimul lui Traian Băsescu, şi a pornit cele mai serioase reforme economice şi sociale, reparând nedreptăţile din vremea PDL-ului, acum PNL, şi aducând România în fruntea ţărilor cu creştere economică din Europa. Pe scurt, cea mai bună perioadă a PSD de la înfiinţare până astăzi. O perioadă cu care nu pare să ne mai întâlnim prea curând.

Mesajele date ieri de Victor Ponta fac o radiografie dură şi corectă a situaţiei în care ne aflăm astăzi. O dovadă în plus că înlăturarea sa din cercurile restrânse de luare a deciziilor a fost o greşeală. Au mai spus şi alţii înaintea lui Victor Ponta aceleaşi lucruri. Puteau fi acuzaţi de lipsa de experienţă, de influenţe “iohanniste ” sau a serviciilor secrete.

Nimic mai departe de adevărul şi de ceea ce ar trebui să însemne democraţia internă în partid. Cea mai bună perioadă a PSD, atât la guvernare cât şi în partid, s-a încheiat cu un moment trist pentru partid.

Când partidul trebuia să stea unit în spatele lui Victor Ponta, agendele individuale au avut prioritate şi acesta s-a văzut nevoit să plece.

Acum ne aflăm într-o situaţie similară, după o victorie istorică, la care a contribuit Victor Ponta, să nu uităm acest aspect, dar şi după o greşeală la fel de istorică. Mâine vom înţelege clar în ce direcţie va merge PSD. Va fi un partid european, modern, democratic, deschis dialogului, care învaţă din greşeli şi se reformează, în speranţa că va mai cunoaşte succesul din perioada 2012 – 2015, sau va regresa către cenzura, autocraţie, rigiditate, respingerea oricărei critici şi oricărui dialog, drum pe care vor merge tot mai puţini”, a scris Ivan pe Facebook. 

Fostul premier Victor Ponta a declarat aseară, la România TV, că i-a spus lui Sorin Grindeanu că are „o mare problemă”, în condiţiile în care un avion care este condus de mai mulţi piloţi are toate şansele să se prăbuşească rapid deoarece fiecare se bate pentru “manşă”, făcând astfel referire la liderul PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Klaus Iohannis şi primul-ministru.

„Ideea că  mă duc eu să îi spun lui Grindeanu cum să se bată cu Dragnea nu e adevărată. Are o mare problemă pe care i-am spus-o. De principiu, un avion care are doi piloţi, de aia unul e pilot şi altul copilot, are mari şanse să aibă probleme la decolare, la aterizare, la drum că se bat ăia doi pe manşă (…) Are o primă problemă avionul acesta în România cu doi piloţi”, a subliniat fostul premier.

Întrebat care sunt cei doi piloţi, el a spus că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu.

„Preşedintele categoric care vrea să fie preşedinte jucător. Modelul lui e Băsescu să decidă el tot. Domnu Iohannis îi mai ia şi manşa lui Grindeanu, îi mai trage de ea”, a răspuns deputatul PSD.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Sunt probabil ultimul din partid care ar putea fi suspectat de vreo înţelegere ascunsă cu Victor Ponta. Am avut onoarea să fiu purtător de cuvânt al partidului în perioada în care acesta a fost preşedinte, am participat la toate bătăliile câştigate de PSD, am fost membru al Biroului Permanent...

Preluat de la EVZ