loading…

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare de handbal a lumii, va juca la CSM București, a anunțat astăzi Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

De două ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu a semnat cu clubul Municipalității și va fi prezentată oficial într-o conferință de presă la începutul lunii martie. CSM București este câștigătoarea en titre a Ligii Campionilor.

“Sunt bucuroasă că mă întorc acasă, este prima oară când am șansa să joc la cel mai înalt nivel în orașul meu natal. Unul dintre visele mele e să câștig Liga Campionilor cu o echipă românească și cred cu tărie că am această șansă cu CSM București“, a declarat Cristina Neagu.

Cristina Neagu, în vârstă de 28 de ani, este căpitanul echipei naționale a României și a jucat ultima oară pentru formația muntenegreană Buducnost Podgorica.

Alin Petrache, directorul general de la CSM București, consideră că Neagu este un model pentru tinerele handbaliste: “Sunt extrem de încântat să văd că o sportivă de talia Cristinei Neagu a ales CSMB. Era frustrant să vezi o astfel de jucătoare evoluând pentru o echipă din afara României. Trebuie să ne apreciem mai mult valorile și să le propunem tinerilor sportivi modele. Una dintre misiunile viitoare ale CSM Bucuresti va fi readucerea în țară a cât mai multor valori autohtone”.

Născută la 26 august 1988, interul stânga al României și-a început cariera la Rulmentul Brașov (2006-2009), debutând la doar 18 ani în prima echipă. Un an mai târziu ea a fost convocată la echipa de senioare a României, și a făcut parte din echipa care a evoluat la Campionatul Mondial din Franța. Între 2009-2013, Cristina a jucat pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, perioadă în care a obținut 4 medalii de aur în Liga Națională de handbal feminin. În 2014, ea a hotarât să semneze cu ZRK Buducnost (Muntenegru), echipă cu care avea să câștige Liga Campionilor EHF și titlul de cea mai bună marcatoare a aceleiași competiții.

În palmaresul Cristinei Neagu se regăsesc următoarele distincții: cea mai bună jucătoare a lumii (2014, 2015), cea mai bună handbalistă română (2009, 2010, 2015, 2016), medalie de rronz cu naționala României (Campionatul European 2010 și Campionatul Mondial 2015).

“Bucureșteanca Cristina Neagu se întoarce acasă! Mă bucur foarte mult că a acceptat oferta CSM București, sunt fericită că putem să readucem în țară una din cele mai talentate sportive românce. Desigur, suntem mândri și când echipe de renume ale lumii se bat să aibă sportivi români în componență, dar știu și că nicio victorie nu este mai dulce decât atunci când lupți pentru țara ta, și, în cazul Cristinei Neagu, pentru orașul tău: București! CSM București își propune să devină un model pentru cluburile sportive din toată țara, printr-o strategie care cuprinde două paliere: încurajarea sportului de masă, pepinieră pentru cel de înaltă performanță, și, în același timp, dezvoltarea susținută a sportivilor care au atins consacrarea”, a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/vesti-bune-pentru-handbalul-romanesc-cristina-neagu-va-juca-pentru-csm-bucuresti-36222.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/vesti-bune-pentru-handbalul-romanesc-cristina-neagu-va-juca-pentru-csm-bucuresti-36222-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv