Cazul procurorului Negulescu, relatat pe larg de Evenimentul Zilei (vezi detalii AICI, AICI şi AICI), nu este singurul din tenebrele Justiţiei. La scurt timp după declaraţiile incendiare făcute de fostul preşedinte Traian Băsescu la adresa procurorilor (toate declaraţiile pot fi citite pe evz.ro), au apărut noi stenograme care incriminează un alt oficial de rang înalt din cadrul DNA. 

Paul Silviu Dumitriu, actualul adjunct al Secţiei a II-a din cadrul DNA, fost consilier al ex-ministrului Monica Macovei, a fost interceptat în timp ce avea un limbaj suburban într-o conversaţie cu Manolachi Dan Emil, comisar şef DNA.

De menţionat că Manolachi Dan Emil a fost trimis în judecat de DNA şi condamnat pentru că a divulgat informaţii secrete din dosare, anunţă luju.ro.

Stenogramele scot în evidenţă modul în care aceştia îşi privesc inculpaţii, limbajul procurorului Paul Dumitriu fiind catalogat ca fiind cel puţin inadecvat pentru poziţia în care se află. Procurorul în cauză îi cere comisarului Manolachi, la un moment dat, să îl anunţe pe “golan” să vină la declaraţii la sediul DNA pentru că “vreau să îi dau un cap în gură”.

Stenogramele cu fostul consilier al Monicai Macovei:

“Dumitriu Paul: Dumneavoastra mai aveti numarul lui Lemnaru?

Manolachi Dan Emil: Lui Lemnaru?

Dumitriu Paul: Da.

Manolachi Dan Emil: A, asta de la ADP?

Dumitriu Paul: De la ADP sector 2, ca uitati, tocmai ce am audiat in dosarul asta cu procurorii si m-a aparut o informatie pe Ionut Olteanu si vreau sa mai vorbesc cu golanul asta o data.

Manolachi Dan Emil: O! I-auzi! Interesant. (…) Il am eu pe telefonul asta pe care vorbim acuma, il notez eu pe ceva si va sun eu imediat si vi-l spun.

Dumitriu Paul: Nu, nu, nu. Rugamintea mea e sa-l sunati pe Lemnaru si sa-i spuneti ca luni la ora 10.00 sa se prezinte la sediul DNA. Dar nu-i spuneti pentru ce, spuneti decat ca in dosarul vechi domnul procuror vrea sa discute ceva cu dumneavoastra, fara sa-i dati prea multe elemente, ca vreau sa-i dau un cap in gura. (limbaj trivial). (…)

Manolachi Dan Emil: Am vorbit acum cu directorul.

Dumitru Paul: Da.

Manolachi Dan Emil: Si a zis ca nu este in localitate, in Bucuresti. El a zis ca de-abia joi ajunge. (…) A zis ca vine, nicio problema, dar cel mai devreme poate sa vina joi.

Dumitriu Paul: Ok.

Manolachi Dan Emil: Ce sa-i… eu am zis… eu am stabilit cu el, in principiu, joi la ora 10 dimineata.

Dumitriu Paul: Joi la ora 10, da? Ok. Asta e! Dar pe unde e? Nu v-a zis pe unde e (limbaj trivial). (…) Oricum sa nu-i spuneti ca… pe chestia cu Olteanu, asa tot pe chestia veche.

Manolachi Dan Emil: N-am, n-am nicio… nu-i explic eu la telefon de genul asta.

Dumitriu Paul: Deci, sa vina, ca vreau sa-i dau un cap in gura.

Manolachi Dan Emil: Am inteles.

Dumitriu Paul: Bine.

Manolachi Dan Emil: Sunteti pe post de stomatolog acum, da? Mult bine. Sa traiti! “

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/stenograma2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/stenograma2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Cazul procurorului Negulescu, relatat pe larg de Evenimentul Zilei (vezi detalii AICI, AICI şi AICI), nu este singurul din tenebrele Justiţiei. La scurt timp după declaraţiile incendiare făcute de fostul preşedinte Traian Băsescu la adresa procurorilor (toate declaraţiile pot fi citite pe evz.ro), au apărut noi stenograme care incriminează...

Preluat de la EVZ