CS „U” Craiova și Steaua și-au dat întâlnire, în etapa a 24-a a campionatului intern, într-o confruntare disputată la Turnu Severin, la finanlul căreia bucureștenii s-au impus cu scorul de 2-1.

Răspunsul lui Pintilii pentru Becali

Combustia partidei a fost asigurată de situația din clasament. Steliștii se aflau la șase puncte de liderul FC Viitorul, în timp ce pe olteni îi separau opt puncte de dobrogeni.

Meciul a început prost pentru gazde, care au irosit o lovitură de la 11 metri prin Hristo Zlatinski. Erou a fost portarul Florin Niță, care a ghicit intenția craioveanului. Apoi, Mihai Pintilii a punctat în minutul 24 și i-a dat un răspuns tranșant finanțatorului Gigi Becali, care ceruse trecerea mijlocașului în rezervă. În fața microfoanelor, fotbalistul a afirmat: „Nu aveam nimic de demonstrat.”

Zlatinski, la a doua încercare

Oltenii au revenit în joc grație reușitei lui Hristo Zlatinski, cel care s-a revanșat și a transformat (35) cel deal doilea penalty acordat de Ovidiu Hațegan (ambele provocate de Gabi Tamaș).

Echilibrul a rezistat până în minutul 79, atunci când Gabi Enache a punctat decisiv și a dus Steaua la trei puncte în spatele Viitorului. Echipa lui Gică Hagi a jucat, aseară (după închiderea ediției), în deplasare, contra campioanei Astra Giurgiu.

„Reghe” i-a luat apărarea lui Tamaș

Gabi Tamaș a avut o evoluție dezastruoasă la Severin și a fost apărat, la final, de Laurențiu Reghecampf, care a explicat de ce nu l-a înlocuit pe fundaș. Nu am fost tentat să îl schimb pe Tamaș.

„Se mai întâmplă. A fost presiune și a fost relaxat la ambele faze și, sincer, nici nu aveam soluție, încercăm să profităm de calitățile lui și sper să nu mai aibă asemenea ghinion”, a precizat tehnicianul „roș-albaștrilor”. Laurențiu Reghecampf a dezvăluit că Gigi Becali l-a sunat după această victorie și și-a cerut scuze pentru că l-a criticat public pe Mihai Pintilii.

„V-am spus clar care sunt ideile mele. Eu nu pot să îi răspuns patronului meu și nici nu îi pot interzice să apară la televiziune. Îmi doresc să nu afle adversarul echipa înainte cu 2-3 zile. M-a sunat să își ceară scuze, m-a rugat să vă transmit asta. Eu știu ce înseamnă Steaua București. Jucătorii aveau nevoie de un rezultat pozitiv pentru a prinde curaj”, a afirmat Reghecampf.

„Un gol stupid”

Gigi Mulțescu, antrenorul oltenilor, a concluzionat: „Puteam să obținem mai mult, meritam. În prima repriză am dominat, am primit un gol stupid. Putea fi parat. A venit contrar jocului. Și al doilea gol a fost stupid, n-am înțeles prea bine ce s-a întâmplat. Meritam mai mult”.

rootstireaActualitate/EsentialFotbal intern
CS „U” Craiova și Steaua și-au dat întâlnire, în etapa a 24-a a campionatului intern, într-o confruntare disputată la Turnu Severin, la finanlul căreia bucureștenii s-au impus cu scorul de 2-1.Răspunsul lui Pintilii pentru Becali Combustia partidei a fost asigurată de situația din clasament. Steliștii se aflau la șase...

Preluat de la EVZ