Acesta a subliniat faptul că suma totală din 1990 și până în prezent se ridică la peste 3,1 milioane de euro.

Amenzile aplicate de CEDO României din cauza condițiilor de detenție s-au ridicat anul trecut la 1,6 milioane de euro, afirmă directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, într-un interviu acordat AGERPRES, subliniind că suma totală, începând din 1990, este de peste 3.100.000 de euro și 10.000 de franci.

”A crescut coeficientul de inteligență al deținuților aflați în custodia penitenciarelor. (…) Oamenii știu să își ceară drepturile, pe de o parte, și, pe de altă parte, statul român încalcă legislația în domeniu execuțional penal”, explică el, adăugând că nu există penitenciar din România care să nu aibă măcar o cauză pierdută la CEDO.

În interviu, șeful ANP vorbește despre deficitul de personal cu care se confruntă sistemul și susține că cele 15.000 de posturi din statele de organizare nu sunt realiste și explică urmările insuficienței resurselor financiare alocate de-a lungul timpului. De asemenea, Vulpe face referire și la oportunitatea penitenciarelor private și arată că orice măsură legală care reduce supraaglomerarea este binevenită.

Alte teme abordate în interviu sunt stadiul noilor penitenciare, deținuții favorizați, pontarea celor care scriu cărți în detenție și spitalele din sistem.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Acesta a subliniat faptul că suma totală din 1990 și până în prezent se ridică la peste 3,1 milioane de euro.Amenzile aplicate de CEDO României din cauza condițiilor de detenție s-au ridicat anul trecut la 1,6 milioane de euro, afirmă directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, într-un...

Preluat de la EVZ