UPDATE 22:05: Întrebat dacă l-ar fi pus premier pe Sorin Grindeanu, Victor Ponta a răspuns că “l-aş mai fi lăsat un pic”.

„Îi promisesem lui Grindeanu că ne vedem când vin în ţară. Ideea că merg să îi spun lui Grindeanu cum să se bată cu Dragnea nu e adevărată. Şi are o mare problemă pe care i-am spus-o. Eu am coabitat şi cu Băsescu şi cu Iohannis. Are o primă problemă: avionul în Romania cu doi piloţi: preşedintele care vrea să fie jucător şi coabitarea cu partidul. Un avion cu trei piloţi are toate şansele să se prăbuşească rapid: nu cu proteste, cu ordonanţe… pentru că această ţară, motoarele ei sunt economia, investiţiile, fondurile europene, bugetul, Sănătatea, Educaţia… nimeni nu s-a ocupat în aceste două luni de aceste probleme”, a adăugat Ponta.

UPDATE 21:45: Întrebat care au fost cele trei mari greşeli făcute de Guvernul Grindeanu în contextul scandalurilor din Justiţie cu OUG 13, el a zis: “Lipsa de asumare, adică nu poți să îl dai jos pe Iordache. Nu cred că el a stat singur să scrie ordonanțele. Al doilea lucru… ei trebuiau să explice ce voiau să îndrepte. Și dacă OUG 13 rămânea în vigoare… nu se întâmpla mare lucru, nu era o chestiune prin care să îndrepți o problemă reală. De altfel… dacă era o urgență… nu poate fi urgență în 10 zile. Dacă nu-i urgență, las-o lege în Parlament”.

“Cred că totul a fost o greșeală. Dintr-o idee bună și corectă s-a ajuns la un dezastru”, a zis fostul premier la România TV.

UPDATE 21:40: “Nu există nicio ţară comparabilă cu România care să-şi exporte războiul intern”, a declarat fostul premier.

Fostul premier Victor Ponta a comentat situaţia din România din ultimele zile, cu lumea ieşind în stradă şi cerând demisia Guvernului Grindeanu. „E o nebunie ce se întâmplă după 15 ianuarie. Încerc să înţeleg”, a afirmat el. 

„Eu nici vorbesc nici în seara asta, nici pe contul de Facebook, în numele PSD”, a precizat, la începutul emisunii, Victor Ponta. 

Nu e bine să zici că eşti procuror, pe vremea mea nu vorbeau procurorii aşa. Este o vreme în care procurorii decid cine să facă politică sau nu”, a adăugat Ponta. 

Fostul premier a fost întrebat dacă este posibil ca DNA să aibă înregistrări ale unei discuții dintre Liviu Dragnea și Florin Iordache de genul: “fă ordonanța aceasta că îmi servește mie”.

“Având în vedere că cel puțin Florin Iordache era membru CSAT, iar Liviu Dragnea este al treila om în stat conform Constituției… dacă un judecător a eliberat un mandat de interceptare pentru al treilea om în stat și pentru ministrul Justiției… cum să vă spun… înseamnă că sunt niște elemente atât de grave încât să nu mai existe acest Guvern, să nu mai existe Camera Deputaților”, a răspuns Ponta.

Întrebat de Ion Cristoiu dacă este posibil ca premierul Grindeanu să fie suspendat din funcție, Ponta a punctat că “am un alt scenariu. Eu nu cred că domnul Grindeanu va fi suspendat, dar mesajul este: ia mai staţi voi, mai bateţi-vă în PSD şi dacă nu, apelăm la metoda finală, care este suspendarea”. 

Articol în curs de actualizare.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
UPDATE 22:05: Întrebat dacă l-ar fi pus premier pe Sorin Grindeanu, Victor Ponta a răspuns că 'l-aş mai fi lăsat un pic”.„Îi promisesem lui Grindeanu că ne vedem când vin în ţară. Ideea că merg să îi spun lui Grindeanu cum să se bată cu Dragnea nu e adevărată. Şi are o mare problemă pe care...

Preluat de la EVZ