loading…

O americancă în vârstă de 27 de ani are șanse să intre în Cartea Recordurilor după ce a călătorit în cele 196 țări ale lumii în doar 18 luni și 26 de zile, relatează DPA.

Aventura tinerei Cassie De Pecol nu pare să fi depășit doar recordul pentru vizitarea tuturor țărilor lumii în cel mai scurt timp, ci și recordul stabilit de o femeie în acest sens, potrivit revistei Forbes.

Recordul anterior omologat de Guinness Book era de trei ani, trei luni și șase zile, conform Agerpres.

Potrivit site-ului Cărții Recordurilor, deținătorul recordului precedent este americanul Yili Liu, care fusese cel mai rapid călător singur în toate statele lumii, reușind să întreprindă această aventură între septembrie 2007 și decembrie 2010. El a vizitat 194 țări suverane recunoscute la momentul respectiv de Organizația Națiunilor Unite.

De Pecol a pornit din insula Palau în iulie 2015, cu economii de 10.000 de dolari, strânse în timp ce a făcut babysitting. Ea a petrecut în medie între trei și cinci zile în fiecare țară vizitată și și-a încheiat periplul în Yemen la data de 2 februarie.

După utilizarea resurselor financiare de care dispunea, De Pecol a obținut sprijinul unor sponsori, printre care Institutul Internațional pentru Pace prin Turism (Institute for Peace Through Tourism).

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/o-americanca-a-vizitat-toate-statele-lumii-intr-un-timp-record-de-aproape-19-luni-36228.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/o-americanca-a-vizitat-toate-statele-lumii-intr-un-timp-record-de-aproape-19-luni-36228-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv