Niciodată președinta Frontului Național nu a fost creditată cu atâtea intenții de vot în Présitrack, sondajul cotidian al OpinionWay. Institutul a anunțat luni că în cazul unui duel cu François Fillon, în turul II al alegerilor prezidențiale, Marine Le Pen ar obține 44% din voturi. Deși victoria fostului prim-ministru este încă probabilă (56%), acesta a pierdut 6 procente din 8 februarie, dată la care a fost creditat cu scorul cel mai înalt (62%).

Și într-o eventuală finală cu Emanuel Macron, Le Pen este în creștere. Fostul ministru al Economiei continuă să conducă (58%), față de lidera FN (42%), dar a înregistrat o scădere de 8 procente din 8 februarie, de asemenea data în care a obținut rezultatul maxim.

Pentru turul I, lidera Frontului Național este creditată cu 27%, cu un procent mai mult decât într-un sondaj difuzat vineri. Ea îi devansează pe Fillon (20%, stabil) și Macron (20%, stabil), după care urmează socialistul Benoît Hamon (16%, stabil) și Jean-Luc Mélenchon (10%) etc.

Invitați să răsăundă la întrebarea „ce candidat a marcat mai multe puncte în cursul săptămânii trecute”, excluzându-l pe candidatul pe care-l preferă, Le Pen este de asemenea pe locul I, cu 27%, urmată de Macron și Hamon, cu 22% și Mélenchon, cu 10%. Fillon, afectat de afacerea „PenelopeGate” are numai 9%.

Creșterile întregistrate de Marine Le Pen în sondajele pentru turul II sunt importante, deoarece nimeni de pe scena politică nu își ascunde intenția de a sprijini orice alt candidat ajunge în finala alegerilor prezidențiale, indiferent de ideologie și biografie, doar pentru a o stopa pe lidera FN.

Or, se pare că electoratul francez ignoră tot mai mult indicațiile și declarațiile actorilor politici și votează după capul său.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Niciodată președinta Frontului Național nu a fost creditată cu atâtea intenții de vot în Présitrack, sondajul cotidian al OpinionWay. Institutul a anunțat luni că în cazul unui duel cu François Fillon, în turul II al alegerilor prezidențiale, Marine Le Pen ar obține 44% din voturi. Deși victoria fostului prim-ministru...

Preluat de la EVZ