Pe autostrada A2 a nins între kilometrii 55 și 105 (pe tronsonul Fundulea — Drajna), însă zăpadă există doar pe banda de urgență. Pe benzile de circulație s-a acționat deja cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant (urmând să se înlăture zăpada și de pe banda de urgență).

În unele zone ale țării, traficul rutier se desfășoară în condiții de aer cețos (în județele Botoșani, Suceava, Gorj, Vâlcea, Dolj, Teleorman etc.), iar pentru Bihor, Arad, Sălaj, Satu Mare și Maramureș, Administrația Națională de Meteorologie a emis atențioări nowcasting referitoare la ceață și la condiții de formare a poleiului (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari-nowcasting). De asemenea, până la ora 10:00, este în vigoare o informare meteorologică referitoare la precipitații, inclusiv sub formă de ninsoare (http://www.meteoromania.ro/anm2/avertizari). Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să mărească distanța în mers și să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceață, dacă vizibilitatea scade semnificativ).

Amintim că în județul Buzău, pe DN10 Buzău — Brașov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu (între kilometrii 85+534 și 86+948), circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricționată. Este instituită și restricție de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

În județul Olt este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa — Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfășoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa—Salcia, DJ677 Salcia—Pleșoiu (DN64).

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (județul Mureș) — Cristuru Secuiesc (județul Harghita), este restricționată circula?ia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeț avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în județul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviței — Ciumârna (între kilometrii 23 și 27).

Restricții pentru traficul greu există și în județul Vrancea, pe drumurile naționale secundare DN2M (Andreiașu de Jos — 7,5 tone) și DN2N (Chiojnedeni — Vintileasca — 12 tone, respectiv 3,5 tone la Jitia), din cauza alunecărilor de teren.

Începând cu data de 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naționale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcționare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt:

—DN7C-Transfăgărășan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, județul Argeș) — Bâlea-Cascadă (km 130+800, județul Sibiu) — până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcție de starea zăpezii și condițiile meteo;

—DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, județul Gorj) — Șugag (km 79+200, județul Alba) — până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcție de starea zăpezii și condițiile meteo;

—DN17D, în Munții Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Șanț (km 86+100, județul Bistrița-Năsăud) și Cârlibaba (km103+632, județul Suceava), până în data de 31 martie 2017;

—DN1R, în Munții Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, județul Cluj) și Mătișești (km 62, județul Alba), până în data de 31 martie 2017.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Pe autostrada A2 a nins între kilometrii 55 și 105 (pe tronsonul Fundulea — Drajna), însă zăpadă există doar pe banda de urgență. Pe benzile de circulație s-a acționat deja cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant (urmând să se înlăture zăpada și de pe banda...

Preluat de la EVZ