Potrivit proiectului de buget, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAP) are prevăzuți până în 2020, pentru derularea Programului Național de Dezvoltare Locală, o sumă de 31 miliarde lei, credite bugetare și credite de angajament. Creditele bugetare sunt plăți ce pot fi făcute în anul curent, în timp ce creditele de angajament sunt plăți ce se stabilesc pentru anii ce vin.

Ministrul Dezvoltării a explicat, într-un răspuns dat redacţiei EVZ, câţi bani pot cheltui edilii şi cum vor putea angaja creditele bugetare. Potrivit lui Sevil Shhaideh, “modul de elaborare, angajare și execuție a bugetelor locale rămâne neschimbat. Primăriile pot cheltui, într-un an, în limita creditelor bugetare aprobate prin buget și pot angaja sume în limita creditelor de angajament aprobate”.

Care sunt sumele pe care edilii le vor putea cheltui? Credite de angajament în valoare de un miliard de lei, adică 222 milioane euro pentru continuarea lucrărilor la investițiile aflate în finanțare la finele lunii 2016. în ceea ce priveşte alte 30 miliarde de lei, respectiv 6,6 miliarde euro, vor reprezenta  creditele de angajament destinate celei de-a două părți a Programului, la capitolul ”locuințe, servicii și dezvoltare publică”.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Potrivit proiectului de buget, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAP) are prevăzuți până în 2020, pentru derularea Programului Național de Dezvoltare Locală, o sumă de 31 miliarde lei, credite bugetare și credite de angajament. Creditele bugetare sunt plăți ce pot fi făcute în anul curent, în...

Preluat de la EVZ