loading…

Noile rachete balistice dezvoltate de Rusia vor fi capabile să depășească orice sistem de apărare antirachetă al SUA, a declarat duminică seara vicepremierul rus Dmitri Rogozin, responsabil de industria apărării în guvernul de la Moscova, într-o emisiune la postul public de televiziune Rossia-1, potrivit RIA Novosti. 

La ora actuală, a spus Rogozin, Rusia are în dotare rachete de diferite tipuri, inclusiv “Voievoda” din perioada sovietică (“Satan”, în clasificarea NATO), rachete “sigure”, de care se teme Occidentul, potrivit acestuia.

În viitor, acestea vor fi înlocuite de noi rachete balistice intercontinentale, aflate în prezent în curs de dezvoltare, a afirmat vicepremierul rus, adăugând că procesul de creare a noi tipuri de rachete se derulează conform planului.

Sistemul de apărare antirachetă al SUA, atât cel actual, cât și cel în perspectivă nu reprezintă niciun fel de amenințare majoră pentru Rusia, a ținut să sublinieze Dmitri Rogozin. “Noi vom străpunge această apărare”, a insistat el.

În primăvara anului trecut, Rusia se pregătea să testeze una dintre cele mai temute arme ale sale, Satan 2, despre care se spunea că ar putea distruge un teritoriu cât statul Texas sau cât Franța, după cum scria la vremea respectivă Express.co.uk. Această racheta ar putea transporta până la 12 focoase nucleare. Potrivit experților, racheta ar fi invizibilă pentru sistemele antiradar și s-ar deplasa cu o viteză atât de mare încât scutul de apărare antirachetă s-ar putea dovedi inutil.

În plus, presa internațională informa la vremea respectivă că Rusia este pe cale să testeze noua sa rachetă Sarmat ICBM, la care lucrează de șapte ani. Aceasta ar urma să înlocuiască rachetele de tip R-36M2 Voievoda (SS-18 Satan, în clasificarea NATO).

Moscova percepe ca pe o amenințare la adresa securității sale scutul antirachetă implementat de SUA în Europa și a amenințat în repetate rânduri cu contramăsuri.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/declaratie-razboinica-a-rusiei-rachetele-noastre-vor-depasi-orice-sistem-antiracheta-american-36189.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/declaratie-razboinica-a-rusiei-rachetele-noastre-vor-depasi-orice-sistem-antiracheta-american-36189-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv