loading…

Reprezentanții Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov a solicitat, astăzi, Direcției de Sănătate Publică să deschidă o anchetă epidemiologică la Universitatea „Transilvania”, după ce un student care era cazat într-un cămin studențesc a fost diagnosticat cu TBC, în prezent fiind internat.

Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, dr. Dan Moraru, a declarat, astăzi, pentru Mediafax, că a aflat despre existența unui caz confirmat de TBC la Universitatea „Transilvania“ Brașov, fiind vorba de un student din Vălenii de Munte care era cazat în căminul 14 de pe Colina Universității.

„Am primit o notificare de la Dispensarul Vălenii de Munte cu privire la un student al Universității «Transilvania» Brașov care a fost diagnosticat cu TBC. Însă, examenul sputei a ieșit negativ. În prezent, tânărul este internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna, județul Prahova. Am luat legătura și cu dispensarul studențesc de la noi și Dispensarul TBC și se știa de acest caz de joi-vineri. Au fost deja chemați la testări mai mulți studenți, colegi de cămin sau de facultate cu studentul în cauză, precum și profesori“, a declarat dr. Moraru.

De asemenea, luni, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov a transmis o adresă către Direcția de Sănătate Publică Brașov prin care solicită deschiderea unei anchete epidemiologice la Universitatea „Transilvania“.

În luna ianuarie, Brașovul a avut încă o alertă de TBC, după ce o profesoară de engleză care preda la două școli, una în Săcele și una în Brașov, a fost diagnosticată cu TBC, profesoara provenind tot din județul Prahova. Alerta TBC a fost instituită la Liceul Teoretic „George Moroianu“ din Săcele, fiind apoi extinsă și la o școală privată de limbi străine din municipiul Brașov.

În total, la cele două școli au fost verificate 517 persoane, elevi și profesori, dintre care 106 copii au fost depistați pozitiv, însă în niciunul dintre cazuri nu a fost confirmată boala.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ancheta-epidemiologica-dupa-ce-un-student-cazat-in-camin-a-fost-diagnosticat-cu-tbc-36219.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/ancheta-epidemiologica-dupa-ce-un-student-cazat-in-camin-a-fost-diagnosticat-cu-tbc-36219-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv