UPDATE Este a doua propunere de liberare condiționată pe numele lui Mircea Băsescu înaintată Judecătoriei Medgidia de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. “Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Băsescu Mircea, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă… dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat”, este soluția pronunţată de Judecătoria Constanța în şedinţa publică din data de 16 februarie. 

DNA Constanța a contestat încă de vineri decizia instanței din Medgidia urmând ca Tribunalul Constanța să stabilească termen de judecată. Între timp Judecătoria Medgidia stabilise, pentru data de 2 martie, termen pentru a altă cerere de eliberare a lui Mircea Băsescu. De data această, înaintată de avocații lui.  Dar pentru că membrii Comisiei de liberare din Poarta Albă au luat-o, ca și anul trecut de altfel, înaintea avocaților lui Mircea Băsescu, Judecătoria Medgidia, odată cu stabilirea termenului le-a dat și soluția” preschimbă termenul de judecată la data de 16.02.2017”, atunci când se stabilise deja eliberarea lui Mircea Băsescu. 

Decizia nu este însă definitivă. Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu executare, într-un dosar de trafic de influență. Omul de afaceri constănțean a fost acuzat că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa pe interlop de închisoare.

În noiembrie anul trecut, Tribunalul Constanța a respins o cerere similară, de eliberare condiționată, făcută de Mircea Băsescu.

Citește și: Mircea Băsescu rămâne în închisoare. Tribunalul Constanța a RESPINS cererea de eliberare condiționată. DECIZIA ESTE DEFINITIVĂ!

Mircea Băsescu, „voiaj” de patru luni la Penitenciarul Poarta Albă

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, în seara aceasta trebuie să înceapă EXECUTAREA PEDEPSEI. PRIMA REACŢIE:”Am bagajele la mine, sunt la muncă. Asta e, doar n-o să fug din țară”

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
UPDATE Este a doua propunere de liberare condiționată pe numele lui Mircea Băsescu înaintată Judecătoriei Medgidia de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. “Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Băsescu Mircea, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă… dacă nu este reţinut...

Preluat de la EVZ