Paula Rad (foto), ardeleanca cu voce de soprană, a spus în timpul emisiunii că a participat la o prelelecție la Opera Națională din Cluj Napoca, unde i s-a spus să mai aștepte. Paula le-a spus juraților că nu și-a găsit un loc de muncă, conform pregătirii sale, iar acum lucrează acum ca și femeie de serviciu la o firmă specializată din CLuj Napoca.

Replica Paulei, absolvent de Conservator, i-a făcut pe artiștii de la Opera Națională din Cluj să reacționeze și să o atace violent, numind-o ”slăbuță” și un ”artist” care cel mult ar putea cânta într-un cor.

Florin Estefan, director al Operei Naționale din Cluj Napoca, venit de la Oradea, spune că în timpul mandatului lui, Paula Rad nu a participat la nicio audiție pentru ocuparea unui post în cadrul instituției de cultură. Mai mult, Estefan a avut o reacție lipsită de fair play la adresa Dianei Rad, care nu este o cântăreață de pe stradă, ci absolvent a Conservatorului din Cluj Napoca și a unor studii de master la universitatea de profil din Iași. A cântat o arie pe care o cântă toate fetițele care au admitere în anul 1 la Conservator. A fost fălsuță și pe lângă toate cele a și “colaborat” cu compozitorul, aducându-și aportul muzical, acolo unde a greșit. O astfel de greșeală într-o arie atât de simplă, care este “fluierată” de toată lumea denotă faptul că pregătirea muzicală a domnișoarei lasă de dorit. Însă părerea noastră nu contează  atâta timp cât cei avizați precum “jurații” spun că e extraordinară. Aștept o cerere oficială din partea ei prin care își exprimă dorință pentru a fi ascultată”, a spus Estefan, citat de actualdecluj.ro.

Chelnerița care a ajuns solist la Opera Română

Opera Română din Cluj a dezmințit categoric faptul că Paula Rad a fost la o selecție pentru angajare la această instituție. ”Atragem atenția asupra faptului că nu există nicio mențiune asupra instituției la care domnișoara Paula Rad s-a adresat pentru o posibilă audiție”, susțin cei de la Opera Română din Cluj Napoca.

Mai mult, Opera Națională din Cluj Napoca mai susține că, în mod constant, organizează preselecții pentru tinerii cu talent, ultima de acest gen având loc în data de 7 februarie a.c.

La una dintre aceste audiții s-a prezentat și Oana Trâmbițaș, care era chelneriță, și care este înzestrată cu un talent deosebit, fapt pentru care a fost selectatată, iar în prezent este artist colaborator al Operei Naționale din Cluj.

O arie corectabilă de zeci de ori

Soprana Diana Țugui, de la Opera Națională din Cluj Napoca susține că Paula Rad are o voce ”realmente promițătoare” dar ”departe de a fi suficientă”. ”Cu tot respectul pe care îl merită domnișoara Paula Rad, o persoană de toată isprava și care a picat nevinovată la mijloc într-o dispută care nu i se datorează în niciun fel, sunt obligată să spun următoarele: orice muzician specializat în genul liric ar putea face zeci de corecturi instantanee în partitura cântată de ea la care, pe alocuri, a adus chiar și contribuții personale fără acceptul domnului Puccini. Vocea ei, realmente promițătoare, e departe de a fi suficientă”.

Suprana Diana Țugui spune că un artist care se naște cu o voce de remarcat, acesta devine pe viață, partener al Operei.
În schimb, mai susține soprana Țugui, cei mai mulți absolvenți de Conservator, devin profesori de muzică sau ajung să cânte în diferite coruri.

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Paula Rad (foto), ardeleanca cu voce de soprană, a spus în timpul emisiunii că a participat la o prelelecție la Opera Națională din Cluj Napoca, unde i s-a spus să mai aștepte. Paula le-a spus juraților că nu și-a găsit un loc de muncă, conform pregătirii sale, iar acum...

Preluat de la EVZ