loading…

La doar jumătate de oră de Sighișoara se află un sat săsesc de care turiștii străini se declară fascinați, dar românii abia au auzit.

În timp ce unii ajung aici pentru a-și cunoaște mai bine rădăcinile, respectiv cei din Germania, alții călătoresc și 10.000 de kilometri pentru a vizita această așezare veche de 700 de ani, cu biserica sa fortificată și casele sale tradiționale, venind din țări precum Japonia, Noua Zeelandă sau Chile, potrivit vocea.biz.

Este vorba despre satul Biertan, inclus în anii ’90 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, alături de alte șase comunități din Transilvania, grație modului în care ilustrează influența sașilor în sudul acestei regiuni și grație frumoasei biserici fortificate ce datează din Evul Mediu.

Din totalul de 45.000 de turiști care au ajuns pe parcursul anului trecut în Biertan, mai bine de jumătate au venit de peste hotare.

Autoritățile locale susțin însă că și numărul românilor care ajung la Biertan a crescut față de acum 10 ani.

”Turistul care vine la Biertan este un turist care vrea cultură, istorie și locuri autentice, și ajunge aici de obicei ca parte a unui tur în care vizitează bisericile săsești din Transilvania, din Sibiu, Mediaș, și ajunge și la noi pentru că vede că este parte din UNESCO”, a declarat pentru Vocea.biz primarul comunei Biertan, din care face parte și satul săsesc, Mircea Dragomir.

u toate acestea, autoritățile locale spun că au în plan o serie de proiecte care ar putea pune Biertan pe harta celor mai cunoscute destinații culturale din regiune.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/satul-din-romania-vizitat-in-2016-de-45-000-de-turisti-inclusiv-din-japonia-noua-zeelanda-germania-si-chile-36163.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/satul-din-romania-vizitat-in-2016-de-45-000-de-turisti-inclusiv-din-japonia-noua-zeelanda-germania-si-chile-36163-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv