EVZ vă prezintă cele mai importante declarații ale șefului PSD.

”Cred că sunt puțini oameni în România care pot spune că au înțeles tot (…) Foarte multe forțe politice interne și externe implicate (…) Tensiunea scade și iese la iveală adevărul (…) Aflăm cu toții acum electele abrogării Ordonanței 13 (…) Ordonanța 13 a umplut un gol legislativ, aceasta a fost motivația cinstită a Guvernului Grindeanu (…) Există puncte de vedere, recomandări ale Curții Constituționale referitoare la aceste aspecte (…) Ordonanța 13 asta a făcut (…) Acum, ne aflăm într-o situație încă destul de complicată: o parte spune că abuzul în serviciu a fost dezincriminat, partea cealaltă vine cu tot soiul de explicații complexe (…) Ordonanța a fost abrogată, dar a fost folosită ca pretext fiindcă se cere în continuare demisia guvernului (…) Un șef de bancă protestează împotriva guvernului, corporații au sponsorizat și au îndemnat ieșirea la proteste (…) Pe cât de mare a fost victoria PSD, pe atât de mare e frustarea oponenților. Comisa de control SRI, Ministerul de Interne să facă verificări privitoare la implicarea patronilor și a multinaționalelor în protestele anti-guvern!”, a spus Dragnea.

Decizii amânate pentru miercuri

”Miercuri vom discuta dacă vom face o reorganizare a Guvernului, dar până acum nu avem argumente pentru asta și nici domnul premier nu intenționează (…) Până miercuri avem timp să discută, să vedem dacă nou va fi doar ministrul Justiției (…) Poate miercuri va fi și ședința coaliției PSD-ALDE, dar și ședința CEX a PSD. Vom vedea”, a adăugat Dragnea.

Despre sancționarea ”rebelului” Mihai Chirica

”Riscul ca PSD să fie destabilizat nu există (…) Miercuri Cex-ul va decide în privința celor care au criticat partidul din interior (…) PSD a suferit un proces de modernizare început prin 2010 (…) Procesul s-a terminat în 2016 (…) Indiferent de consecințe și de cei cu alte gânduri, ascunse, eu nu mai sunt un copil, nici PSD nu este (…) Înțelegem ce se află în spatele propunerilor celor care critică acum (…) Nu am discutat cu domnul Chirica de când au început tensiunile. Deși e vicepreședinte nu a fost prezent decât la patru ședințe (…) E foarte greu de comunicat cu el! (…) Nu sunt adeptul unor măsuri foarte dure sau foarte ferme, dar discuția de miercuri trebuie să fie sinceră (…) Marja snacțiunii este foarte mare: se poate adopta o sancțiune minimă, sau una maximă (…) Vom face o alegere înțeleaptă (…) Domnul Chirica a ales să discute cu noi prin presă și să fie vedetă la televizor (…) Până acum, la capitolul acesta, cazul lui Chirica e singular (…)”

Despre președintele Iohannis

”Voi răspunde la orice apel al președintelui Iohanmnis, îi voi da orice informație cere. Însă dezbinarea vine de la președintele Iohannis. El ar fi putut fi un om mai înțelept (…) Nu îmi dau seama de ce nu își dă seama că nu face bine, de obicei când sapi groapa altuia cazi singur în ea!”

Despre relația cu premierul Grindeanu

”După ce a fost desemnat premier ne întâlnim destul de des și nu cred că este vreo zi în care să nu vorbim la telefon. În presă s-a încercat să se susțină că ar exista o răceală între mine și premierul Grindeanu. Nu este adevărat (…) Știrile false sunt din ce în ce mai promovate decât informațiile adevărate!”

Despre rămânerea la putere

”Am avut alegeri democratice și libere. PSD a făcut guvernul cu ALDE. Noi nu ne permitem să facem orice e legal și constituțional pentru a apăra voturile celor care ne-au votat. Eu nu am fost de acord ca PSD să iasă în toată mărimea lui în stradă, ca să nu scindăm. Dar să nu ne subestimeze nimeni că nu am putea face ceva în stradă!”

 

 

 

 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
EVZ vă prezintă cele mai importante declarații ale șefului PSD.”Cred că sunt puțini oameni în România care pot spune că au înțeles tot (...) Foarte multe forțe politice interne și externe implicate (...) Tensiunea scade și iese la iveală adevărul (...) Aflăm cu toții acum electele abrogării Ordonanței 13...

Preluat de la EVZ