La acțiunea de protest, organizată de către autoritățile locale și asociații civile, au participat numeroși studenți din Ciudad de Juarez (nord), precum și politicieni și lideri sociali locali. Sub privirile unei patrule americane de frontieră, manifestanții au format un lanț uman lung de circa 1,5 km, ținându-se de mâini, unii dintre ei purtând drapele mexicane sau fiind îmbrăcați în alb.

”Ciudad de Juarez (Mexic) și El Paso (SUA) sunt unul și același oraș. Nu vom fi niciodată separați”, le declara manifestanților Oscar Leeser, primarul, născut în Mexic, al orașului El Paso, de la frontiera americană, situat vizavi de Ciudad de Juarez. El a făcut apel la luptă pentru această unitate ce caracterizează zonele de frontieră.

”Trump provoacă teamă în rândul concetățenilor noștri aflați în SUA. Trebuie să ne exprimăm solidaritatea cu ei și să ne manifestăm sprijinul. Dacă îi expulzează, îi vom primi cu brațele deschise”, declara primarul orașului Ciudad de Juarez, Armando Cabada, prezent și el la acțiunea de protest, notează Agerpres.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
La acțiunea de protest, organizată de către autoritățile locale și asociații civile, au participat numeroși studenți din Ciudad de Juarez (nord), precum și politicieni și lideri sociali locali. Sub privirile unei patrule americane de frontieră, manifestanții au format un lanț uman lung de circa 1,5 km, ținându-se de mâini,...

Preluat de la EVZ