Telefonul roșu, care are gravat numele liderului naziștilor și un simbol al partidului, a fost găsit în buncărul lui Hitler  din Berlin, în 1945.  Soldații sovietici i l-au oferit ofițerului britanic Sir Ralph Rayner ca suvenir, la scurt timp după ce Germania a capitulat, scrie BBC News. 

Casa de licitații  Alexander Historical Auctions a anunțat că licitația se va desfășura în Chesapeake City, Maryland, și va începe de la suma de 100.000 de dolari. Organizatorii speră ca obiectul, care este vândut de fiul soldatului britanic, Ranulf Rayner, să fie achiziționat pentru circa 300.000 de dolari.

Un reprezentant al casei de licitații, Bill Panagopulos, a spus că telefonul a fost „o armă de distrugere în masă”, folosită de Hitler pentru a da ordinele care au luat atâtea vieți în timpul războiului, notează AP.

Vânzătorul și casa de licitații speră ca obiectul să ajungă într-un muzeu, unde oamenii să îl vadă și să „înțeleagă cu adevărat la ce poate conduce gândirea extremistă fascistă”. Inițial, aparatul a fost unul simplu, de bachelită, dar a fost apoi vopsit în roșu și gravat cu însemnele Fuhrerului, scrie The Time. 

În licitația ce are loc azi vor fi vândute mai mult de 1.000 de obiecte, printre care un telefon rotativ Siemens, marcat cu o zvastică și vulturul simbolic al celui de-al Treilea Reich.

„Ar fi imposibil de găsitt o relicvă cu un impact mai mare decât obiectul folosit direct de Hitler, cel mai malefic om din istorie. Acesta nu este un simplu telefon de birou. Este obiectul mobil al distrugerii în masă pe care a făcut-o Hitler”, a anunțat casa de licitații, într-un comunicat. 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/telefon-hitler.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/telefon-hitler-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Telefonul roșu, care are gravat numele liderului naziștilor și un simbol al partidului, a fost găsit în buncărul lui Hitler  din Berlin, în 1945.  Soldații sovietici i l-au oferit ofițerului britanic Sir Ralph Rayner ca suvenir, la scurt timp după ce Germania a capitulat, scrie BBC News. Casa de licitații  Alexander...

Preluat de la EVZ