loading…

Naționala României a învins, astăzi, reprezentativa Spaniei cu scorul de 13-3 (10-3), în etapa a doua din Rugby Europe Championship (REC), într-o partidă disputată pe Stadionul național ”Arcul de Triumf” din Capitală, în fața a 7.000 de spectatori.

Punctele tricolorilor au fost reușite de Florin Vlaicu (un eseu transformat și fructificarea a două lovituri de pedeapsă), în timp ce pentru oaspeți a înscris Brad Linklater (lovitură de pedeapsă), scrie Agerpres.

Prima repriză a fost una în care ”Stejarii” au dominat, însă s-au lovit de o apărare solidă și agresivă a spaniolilor, defensiva ibericilor reușind, în mai multe rânduri, să stopeze la limită acțiunile de atac ale tricolorilor. Nici partea a doua a întâlnirii nu a fost foarte diferită de primele 40 de minute, existând mai multe inexactități în acțiunile elevilor lui Lynn Howells, cărora le-a lipsit claritatea și precizia în fazele de joc.

După ce Luke Samoa a ratat în minutul 3 o lovitură de penalitate, în minutul 15 Florin Vlaicu a reușit un eseu, transformat tot de el.

Cinci minute mai târziu, Brad Linklater a adus primele și singurele puncte pentru oaspeți, prin fructificarea unei lovituri de pedeapsă, însă Vlaicu, în minutul 29, a stabilit scorul pauzei, 10-3, după ce a concretizat o altă lovitură de penalitate acordată tricolorilor.

După pauză, meciul s-a transformat în unul de uzură, ”Stejarii” încercând să desfacă, fără succes, apărarea spaniolilor, oaspeții, la rândul lor, având câteva acțiuni mai consistente pe treisferturi, rămase însă fără niciun rezultat pe tabela de marcaj.

Singurele puncte din mitanul secund au fost puse în dreptul României de același Florin Vlaicu, în minutul 57, printr-o lovitură de penalitate, Valentin Calafeteanu ratând, în minutul 71, transformarea unei penalități.

Prin reușitele din acest meci, Vlaicu a ajuns la un singur punct de ”borna” de 800 de puncte marcate pentru națională, obiectivul său declarat fiind de a ajunge la 1.000 de puncte în tricoul ”frunzei de stejar”.

Fără a obține punctul bonus ofensiv la care spera, România și-a adjudecat victoria dar într-o manieră neconcludentă și urmează să întâlnească, pe 4 martie, Rusia, la Soci.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/romania-spania-13-3-in-etapa-a-doua-din-rugby-europe-championshipw-36148.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/romania-spania-13-3-in-etapa-a-doua-din-rugby-europe-championshipw-36148-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv