Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu, alături de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Dan Diaconu, fostul viceprimar Traian Stoia, fostul secretar al Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, şi fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Martin Staia. 

Din cele 968 de imobile, doar două au fost vândute în mandatul său, spune Nicolae Robu. El a prezentat imagini cu cele două apartamente vândute, unul cu o cameră şi unul cu două camere, și spune că este vorba despre două imobile sărăcăcioase, unde locuiesc oameni cu posibilităţi materiale reduse. 

Citește și: Premierul Grindeanu, ŢINTA DNA în dosarul MAFIEI IMOBILIARE din Timişoara. IPOTEZĂ HALUCINANTĂ

„Realitatea este în felul următor şi cu asta trebuie să începem, să fie lucrurile punctate foarte clar. Eu am fost chemat ieri la DNA, nu în calitate de învinuit pentru ceva, ci în calitate de suspect pentru ceva şi anume pentru faptul că am semnat două contracte de vânzare-cumpărare de locuinţe pe Legea 112 şi cele două contracte sunt considerate de către procurori suspecte de a fi făcute fără îndeplinirea tuturor condiţiilor Legii 112 alături de alte 966 alte contracte făcute înainte de a fi eu primar”, a explicat edilul, citat de PressAlert.ro

Şi atunci vă întreb: ce caută Robu în prim-plan în toată povestea asta? E vorba despre două apartamente, unul cu o cameră cu suprafață de 26 mp și unul cu două camere cu suprafață de 51 mp. Astăzi am fost la fața locului să văd despre ce este vorba și presupunând că aparatul primarului și nu s-au îndeplinit condițiile cerute de lege pentru vânzarea acestor apartamente, dar eu ca primar nu am greșit cu nimic. Mai mult, am și cerut aparatului de specialitate în mod expres să îmi spună după ce s-au semnat contractele cu aviz de legalitate din partea Serviciului Juridic să îmi spună dacă vânzările sunt legale. Iar răspunsul pe care îl am în scris, pentru că am mai cerut o confirmare este că vânzarea s-a făcut în condiții de legalitate”, a mai spus Robu. 

„De ce merit eu să fiu prezentat la nivel național într-o asemenea ipostază, pentru că eu am încredere în justiție și nu îmi fac griji că aș putea să fiu și pedepsit, dar de ce trebuie să ajung eu să fiu prezentat într-o asemenea ipostază când sunt un om curat, un om cinstit care nu face altceva decât să muncească din noapte până în noapte și știe tot orașul cum muncesc eu. Pentru mine nu am făcut până la vârsta asta, eu nu sunt căpătuit și nici nu vreau să mă capătuiesc”, a mai spus primarul Timișoarei. Robu crede că, întrucât nu avea cunoștință de ilegalități și nici nu le-a cerut angajaților să facă ilegalități, nu ar trebui să răspundă în fața legii.

Citește și: Actualul și fostul primar al Timişoarei, Robu și Ciuhandu, audiați la DNA. Percheziții de peste 15 ore – GALERIE FOTO

Anterior, primarul scrisese pe contul de Facebook că „este strigător la cer” ceea ce i se întâmplă. „Două apartamente s-au vândut cu mine ca primar cu suspiciune de nerespectare a cerinței legii 112/1995 de deținere de către cumpărători a calității de chiriaș înaintea datei de 25.01.1996, nerespectare care, dacă se confirmă, nu îmi aparține, ci aparține aparatului de specialitate al primăriei”.

„Nu este strigător la cer să se vorbească despre mine “la grămadă” pentru ”vânzarea frauduloasă a 1000 locuințe către persoane influente, cu cauzarea unui prejudiciu de 40 milioane euro”?! Oameni buni, eu sunt corect și cinstit 100%, nu 99.99(9)%!!!”, a mai spus primarul din Timișoara.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/case-robu.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/02/case-robu-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu, alături de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Dan Diaconu, fostul viceprimar Traian Stoia, fostul secretar al Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, şi fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Martin Staia. Din cele 968 de imobile, doar...

Preluat de la EVZ