Prezent la Conferinţa pentru Securitate de la München, liderul diplomației ruse a făcut un apel la NATO să-și reînnoiască cooperarea cu Kremlinul, arătând că regimul președintelui Putin își dorește o ordine globală „post-occidentală”. Lavrov nu s-a ferit să califice Alianța Nord-Atlantică o „instituție a Războiului Rece”, potrivit Reuters.

„Nu suntem de acord cu cei ce acuză Rusia că încearcă să distrugă ordinea mondială liberală. Criza acestui model era programată, întrucât conceptul de globalizare politică şi economică a fost construit de o elită de state pentru a le domina pe celelalte”, a spus Lavrov. „Liderii responsabili trebuie să facă o alegere. Sper că această alegere va fi cea a unei ordini mondiale democratice şi juste. Dacă vreţi, numiţi-o post-occidentală”, a mai spus reprezentantul Kremlinului.

Fiecare stat trebuie să găsească un „echilibru între interesele sale şi cele ale partenerilor săi”, a mai afirmat Lavrov, care a adăugat că își dorește relații pragmatice și bazate pe respect reciproc cu Statele Unite.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Prezent la Conferinţa pentru Securitate de la München, liderul diplomației ruse a făcut un apel la NATO să-și reînnoiască cooperarea cu Kremlinul, arătând că regimul președintelui Putin își dorește o ordine globală „post-occidentală”. Lavrov nu s-a ferit să califice Alianța Nord-Atlantică o „instituție a Războiului Rece”, potrivit Reuters.„Nu suntem...

Preluat de la EVZ