Pe 18 februarie iar în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Leon din Roma, Agapit din Sinai şi Sinadei. Pe 19 februarie în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Arhip, Evghenie, Macarie, Filimon şi soţia sa Apfia. Nimic în “Kalendar”! 

Dragi lupi, padawani și hobbiți nu știam că sunt citit și de Bundesbank! Dar, cu traducerile Google, orice este posibil. Scriam, acum câteva zile despre repatrierea aurului Germaniei în seifurile Deutsche Bundesbank din Frankfurt pe Main și am preluat informația și cifrele din comunicatele Reuters și Euronwes. Nu mică mi-a fost mirarea când am găsit în corespondența mea o epistolă de la Bundesbank. Semnată de Carl-Ludwig Thiele, Executive Director. Îmi mulțumește pentru interesul arătat și începe prin a spune că nu mă ofensează scriindu-mi în engleză, pentru că știe că sunt un fin cunoscătur al limbii germane și traducerile din von Goethe, ”Faust”, mă recomandă. Măi, măi, nemții ăștia își închipuie că știu multe lucruri, trebuie să fiu mai atent cu ei! Îmi spune că în comunicatele Euronews și Reuters s-au strecurat niște greșeli involuntare, și că dacă am puțin timp o să-mi explice despre ce este vorba, pentru uzul meu personal, nu pentru domeniul public. După ce am citit scrisoarea mi-am dat seama cât de competenți și patrioți sunt unii oameni și Herr Carl-Ludwig Thiele, Executive Director la Deutsche Bundesbank este, fără nicio îndoială, unul dintre ei! Dar o să fac o corecție, totuși. Germanii nu au fost lăsați să-și repatrieze tot aurul, cum doreau. Astăzi, 18 februarie 2017, situația este următoarea. Germania are 3.378 de tone de aur fin, turnate în lingouri, a doua rezervă de aur din lume, după SUA, dintre care numai 47,9%, adică 1,619 tone sunt în seifurile de la Frankfurt pe Main. 1.236 tone aur sunt la Federal Reserve Bank, New York, adică 36,6%, 432 tone au rămas la Bank of England, London, adică 12,6% și 91 tone aur fin mai sunt încă la Banque de France, Paris, adică 2,4%. Carl-Ludwig mă informează că, probabil, vor fi lăsați să aibă la Frankfurt pe Main, doar 50% din aurul lor! Să mai notăm că tot astăzi, 18 februarie, rezerva de aur a Germaniei valorează în jur de 119,4 Miliarde €. Aceast ”bulion de aur” reprezintă doar două treimi din rezerva Germaniei. Restul o constituie valută străină, în special dolari și lire sterline, dar și cambii, înscrisuri de valoare, de exemplu de la FMI, între care un rol special îl au Drepturile speciale de tragere. Directorul executiv spune că am drepatate, ”Es ist schlecht” e de rău, pentru că în mișcare centrifugă a unor țări, ieșirea Marii Britanii din UE – și se pregătesc Franța și Italia – Deutsche Bundesbank nu o să poată susține singură moneda Euro, cu toate rezervele ei de aur! Atenție, trecerea României la Euro ar fi un dezastru! 
Dragi lupi, padawani și hobbiți, dacă mai trăia, astăzi, pe 19 februarie 2017, ar fi implinit 60 de ani! V-am spus-o și altădată, o să mă repet acum, deoarece sunt singura sursă, nu mai există povestea asta pe net, în nicio limbă. Unora le este frică, altora nu le pasă! Mie îmi pasă! Cine a fost Falco, o să mă întebați.
Un austriac, pe nume Johann Hölzel, născut la 19 februarie 1957 în Viena, la ora locală 13:15. Un Vărsător cu unele influenţe din Peşti, cu un destin fabulos. De la naştere i s-a arătat soarta deosebită: a fost singurul supravieţuitor dintre tripleţii născuţi de mama lui, Maria. La naştere a avut 54 de cm şi cântărea cinci kilograme! A copilărit în cartierul Margareten din Viena şi a locuit tot acel timp pe Ziegelofengasse numărul 26.  Pe atunci i se spunea Hans. De foarte mic a dovedit un mare talent în muzică. Şi lui i s-a spus “micul Mozart”. Familia lui nu era bogată, dar se descurcau. Tatăl era  lăcătuş-mecanic şi câştiga binişor, mama lui avea o mică afacere cu maşini de spălat. Spălătoreasă. Toţi banii familiei au fost investiţi în Hans. Tot ceea ce era mai bun, liceu particular, pian cu coadă, mediaţii de muzică cu cei mai mari, dintre cei mai mari, din Viena. Conservatorul din Viena, secţia muzică clasică. În 1977 Hans, încă nu se numea Falco, s-a convins că o carieră de muzician clasic este anevoioasă şi cere relaţii, “pile” pe care nu le avea, aşa că a ales calea muzicii uşoare. Părăseşte Viena şi Conservatorul şi se mută în Berlinul de Vest, pe atunci teatrul unor dezvoltări experimentale în muzică. Era momentul Kraftwerk şi Giorgio Moroder. Hans devine membru al formaţiei  “Drahdiwaberl” şi cântă vocal şi chitară-bass. Un prim succes, cu “Ganz Wien”, în 1982 în care aduce în discuţie problema drogurilor. Din liceu, Hans s-a ilustrat ca un tip care nu accepta drogurile. Singura bătaie memorabilă a fost la o petrecere cu un prieten care voia neapărat să-l facă să “guste”. Hans i-a spart faţa! 
În anul 1981 Hans este recrutat şi devine membru în bine ascunsa şi misterioasa  “Geheime Informationen Europäische Agentur” care are ca misiune supravegherea şi controlul substanţelor cu potenţial halucinogen, sau altfel spus, droguri, în Europa.
Dacă locurile de intrare ale drogurilor în Europa erau și sunt Amsterdam, Marsilia, Istanbul – locurile de procesare erau în Germania de Vest şi Austria, unde, se zice, sunt cei mai buni chimişti din lume!
Misiunea lui Hans era să se dea un mare drogat şi să afle reţelele de distribuţie şi locurile de procesare, dar şi “caizii”, marii şefi. Şefii lui de la GIEA au contat pe faptul că Hans avea un mare potenţial şi că o să ajungă, cu siguranţă, celebru, devenind un magnet pentru dealerii de droguri.
Hans îşi ia ca nume de scenă Falco, lumea spune că din admiraţie pentru schiorul săritor de la trambulină, Falko Weisspflog, dar adevărul este că acesta era numele lui de agent sub acoperire. “Ce este mai secret, mai acoperit, decât ceva care vede şi aude toată lumea”, a spus Falco şefilor lui!
În anii care au urmat, Falco a devenit celebru şi bogat. Hit-ul lui “Rock me Amadeus” a stat, în anul 1986, patru săptămâni în vârful topului Billboard, nu numai în State ci şi în Canada, Marea Britanie, Franţa şi Australia. Singurul cântăreţ de limbă germană care a realizat această performanţă. A fost în State. Pe unde trecea se confiscau tone de droguri, se arestau zeci de distribuitori, se interceptau transporturi. Avea un talent edeosebit, un geniu, ce mai, să afle informații dându-se ușor amețit, dar bun de gură și neîncrezător… pentru orice cerea explicații! Care i se dădeau, era doar un cântăreț celebru drogat, cam excentric și amețit. El este cel care a dat informaţiile care au dus la confiscarea celei mai mari încărcături de droguri din toate timpurile – treizeci de tone de cocaină bază!
La început marii traficanţi, şefii cartelurilor drogurilor s-au bănuit unii pe alţii. Poate vă mai amintiţi de războiele drogurilor din acele timpuri, din anii 70 și 80! Responsabil de toate acestea era talentatul, elegantul şi inteligentul austriac, Falco, mai tare decât James Bond!
Falco simte că este vizat, bănuieşte că şefii cartelurilor de droguri s-au prins că el i-a ”cântat”! Are o perioadă în care îşi prezice moartea şi prin cântecele pe care le compunea. Şefii lui îi ordonă să se salveze, să plece din State şi din Europa. În 1996 Falco se mută în Republica Dominicană, unde GIEA îl supraveghea, discret şi îi asigura protecţia.
Totul a mers bine până în ziua de 6 februarie 1998. La ora 16:40 Falco ieşea încet dintr-o parcare, conducând un masiv şi puternic Mitsubishi Pajero. Dar, îl pândea un asasin, care conducea un şi mai masiv autobuz Ford. Garda lui de corp a fost strivită pe loc, Falco a fost rănit la cap, nu foarte grav. Dus de urgenţă la spitalul din Puerto Plata a fost asasinat, acolo, cu sânge rece. Probabil, opera unui mare serviciu secret care nu vedea cu ochi buni prezenţa lui Falco într-o regiune controlată de el.
Toate poveştile despre drogurile pe care le consuma Falco, au fost doar poveşti. Era acoperirea lui ca şi excentricităţile pe care le comitea. El nu consuma droguri și când era obligat de împrejurări, avea întotdeauna antidoturi, medicamente. Aceste medicamente l-au trădat! Un drogat care se respectă nu are nevoie de antidot! Aşa, cu atât mai suspectă a fost analiza, la autopsie, făcută în Puerto Plata, care a găsit mari cantităţi de cocaină şi alcool în corpul lui Falco, cât să omori un elefant. Pe de altă parte unii doctori de acolo, care chiar îşi respectă jurământul lui Hipocrat, au vorbit: Falco a fost asasinat, iar drogurile şi alcoolul au fost introduse, în mod sigur, prin perfuzie! Avea 40 de ani. Un erou despre care presa a scris multe lucruri urâte, din drogat şi excentric nu-l scotea. Fake news, dar în lumea asta decadentă, anarhică, amorală și imorală, legenda de acoperire îi vindea mai bine melodiile! 
Doamnelor şi domnilor, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, nimic nu este cum pare a fi! Peste ani și ani de zile, când se vor declasifica documentele secrete, i s-a va face dreptate şi lui Falco, va fi reabilitat şi poate decorat, postmortem. Până atunci, deschideţi o fotografie a lui Falco de pe net şi uitaţi-vă în ochii lui! Nu-i aşa că povestea mea este adevărată?
Din nou weekend, din nou caut filme sau seriale. De obicei aleg dintre sărbătoriți, cei care își au ziua de naștere. Ia să vedem! Yoko Onu, nu, nu mi-a plăcut niciodată, l-a nenorocit pe John Lennon. John Travolta? Poate dacă găsesc ”Grease”, un film din 1978 cu Olivia Newton-John, care mi-a plăcut întotdeauna și mai mult, după evoluția ei spirituală deosebită. Milos Forman, mare regizor, uriaș, a regizat ”Zbor deasupra unui cuib de cuci” și alte filme celebre. Cybill Shepherd, frumoasa cu maxilarul greu, să mă uit la ”Moonligthtining”? Poate, este cu un Bruce Willis romantic și dinamic, cu mult păr pe cap! Constantin Cotimanis. Bun actor, excelent, numai că a jucat în  filme la care eu nu mă uit, unele denigrează România, ca să fie premiate de străini. George Kennedy și Lee Marvin, poate găsesc un western pe cinste cu cei doi duri ai genului. Nu știu dacă au jucat împreună, o să văd. Merle Oberon, exotica frumusețe britanico-indiană, poate să o revăd în filmul din 1939 ”Wuthering Heights”, unde îl are ca partener pe Laurence Olivier, o realizare ce nu a mai fost întrecută.
Sau poate o să ascult muzică epică la căști, ca să nu trezesc cățelușele care s-au culcat, unele peste altele, la gura sobei, în timp ce o să răsfoiesc una dintre cărțile necitite. Văd eu, doar mâine, este, în definitiv, o altă zi!   

BERBEC   Trebuie să dai dovadă de oarecare hotărîre în ceea ce spui şi în ceea ce faci. Bea mai multă apă, poate ceai. Astăzi, sâmbătă, refuză programele de ieşit în oraş şi odihneşte-te cât poţi mai bine! Sâmbătă ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Eşti inspirat în domeniul financiar, adică poţi să faci cumpărături inspirate de la supermarket. Seara socială – poate chiar un eveniment cultural. Aspectele planetare oferă un timp pentru posibilitatea rezolvării unor vechi probleme.  Călătoriile sunt, de asemenea sub un semn fast. Transformări în bine, mai ales acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul perioadei când sănătatea îţi este pusă la încercare, mai ales din cauza răcelei sau incidentelor, accidentelor domestice sau rutiere. 
 
TAUR    Perioada este favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Atenţie la frig şi umezeală, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie normal! Prudenţă în relaţiile cu Capricornii şi Vărsătorii. Perioadele tulburi, cu grad înalt de risc şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna, prin aplicarea practică şi pragmatică a caracterului tău de proprietar, de cel care preţuieşte banii şi proprietatea. Sâmbătă poţi profita de acest lucru! In acesta perioada păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei din familie.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. 

GEMENI   Sâmbătă nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.  Continuă cu tenacitate şi voinţă pe drumul ales de tine. O perioadă excelentă pentru finalizarea unor lucruri incepute, pentru înţelegeri strategice, pe termen lung. Comunicarea ta este favorizata. Trebuie să ai aerul unui gânditor profund şi preocupat de mari probleme. Asta te ajuta sa rezolvi multe probleme de imagine. Duminică ai vrea să te duci până la munte, dar celălalt geamăn vrea să zacă în pat, la căldură şi cu pisica torcând hipnotic lângă el. Şi un căţel este bun, că ţine de cald, știu din proprie experiență!

RAC   Este o perioadă bună pentru mici îmbunătăţiri în casă. Poţi face şi mici schimbări de program dar fără implicări majore. Ai semne că poţi primi ajutorul solicitat de la rude şi prieteni. Sâmbătă nu intra in discutii despre patrimoniul comun cu familia sau asociatii. Nu-ti schimba planurile, sau programul! Este de bine! O periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Noi evenimente sau propuneri vor face perioada interesanta. Duminică nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă, chiar daca esti intr-o zi liberă – distracţia este tot un consum de energie – face să nu obţi rezultatul dorit. 

LEU   Trebuie să dai dovadă de calm şi răbdare ca să anulezi influenţa unor aspecte şi a unor temeri. Atenţie la cumpărături, sâmbătă. Limitează cheltuielile la cele necesare, dar nici nu fii zgârcit!  Un drum necesar. Atentie la viteza, nu a maşinii, sigur că în primul rând a maşinii, dar şi la cea cu care iti programezi evenimentele! Nu te grabi inutil cand orice ora este buna. O veste buna si una – aşa şi aşa  Duminică. nu uita că ai niste proprietati aici, sau aiurea, care au nevoie de atentia ta. Ochiul stapanului ingraşe turma de oi! – spune un proverb vechi macedo-român. Iar dacă nu ai nimic-nimic, nici o pisică acolo, esti fericit că ai scapat de griji !

 
FECIOARĂ
  Eşti în postura plăcută nativilor să analizeze detalii, să taie firul în patru. Ziua este favorabilă pentru activităţile tale de sâmbătă. În general lumea uită, fă să-şi amintească de tine! Dedică weekend-ul celor dragi, celor apropiaţi, familiei, anturajului, în general. Pari uşor plictisit şi distrat de tot ce ţi se întâmplă… Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Duminică poţi obţine recunoaşterea unor eforturi trecute.  Este timpul unor mai mari sau mai mici decizii. Pe care este bine să nu le amâni. Mai bine acţionează! Sanatatea este cam veştejită, treci masiv pe produse naturale, dar atenţie la stomacul tau sensibil. 

BALANŢĂ   Trebuie să pui la punct unele probleme tehnice legate de casă. Nicio configuraţie negativă şi nicio grijă importantă. Este una din zilele acelea când eşti zâmbitor, liniştit şi optimist. Sâmbătă este o perioadă mai deosebită. Într-o astfel de zi poţi să acorzi încredere tot cui nu trebuie. Sau să fii genial în tot ce faci! După o perioda pe care ai caracteriza-o drept mediocra ai, în sfârşit, două zile de zodie fastă. Paşi mici, dar fermi pe drumul care ţi l-ai ales. Te vei simţi foarte bine citind o carte sau vizionând un film bun, acest lucru, sigur, sâmbătă seara. Nu incepe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei fi dezamăgit de cei cărora le vei solicita ajutorul. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul celor două zile, duminică seara. Ai uitat ceva… Nimic nu este nou sub soare, lucrurile se uită pentru că nu este nimeni să-ţi amintească de ele!

SCORPION  Sâmbătă nu te implica în discuţii cu semnele de foc. Afacerile personale sunt aspectate favorabil. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Totul se rezolvă cu bine! Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă pentru domeniul tau de activitate, sau din anturajul tau de weekend, Leu sau Vărsător, te va ajuta, probabil sâmbătă.  În dimineaţa zilei de duminică, ai o ocazie de parvenire sociala, sau ceva se schimbă în relaţiile tale. Nu este obligatoriu sa o ratezi, aşa cum faci cu multe lucruri din viaţa ta, dar nici nu te omori cu firea dacă nu-ţi iese. Nici nu este indicat în acest weekend să fi „apucator”, sa inhaţii, aşa cum se spune despre Scorpioni ca ceea ce apucă nu mai lasă. Dar poţi să te dezbari de caracter?

SĂGETĂTOR   Cu toate că ţi-ai programat din timp ziua aceasta pentru cumpărături, ceva neaşteptat, din fericire nu negativ, te face să-ţi schimbi planurile. Seară culturală, la un spectacol bun. Sâmbătă o întâlnire programată se amână, fii fără grijă, se rezolvă, însă. Seara propice relaxării şi distracţiilor. Perioada în discuţie este un prilej de schimbări. Dacă ai de făcut deplasari sau călătorii, weekend-ul aceasta este perioada. Schimba locul si îţi schimbi şi norocul. O mică supărare provocată de cineva din anturajul apropiat, dar pe total perioada iti este favorabilă. Ceva foarte important nu pare că se intamplă în aceasta perioadă!

CAPRICORN   Cei din jur te plac, profită să-ţi promovezi cu tact interesele. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai dimineaţa. Ziua de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu anturajul. Sâmbătă, o informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai multe verzituri, salate, fructe şi lămâi, dar nu fructe dintre cele care fermenteză repede. Mai pe seară, Luna iti aduce o oportunitate neşteptata. Duminică, nu te grabi, dar nici nu refuza. O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţa, asa incat decizia sa fie justa. Ai nevoie de mai mulţi bani şi nu prea şti de unde. Întreaba un prieten… Poate te împrumuta… poate te trimite la alt prieten! 

VĂRSĂTOR  Domeniul emoţional este bine aspectat. Cu mai mult realism şi mai puţine utopii poţi să te simţi confortabil. O veste din presă te interesează, dar nu exagera impactul asupra vieţii tale. În acest weekend zodiacul tau este bine aspectat, mai ales in partea de “distracţii, petreceri şi pierdut timpul”. Si cu norocul stai bine ! Sigur, necazurile sunt tot cele pe care le ştii, dar un necaz care dureaza mai mult de doua luni devine viata cotidiana.  In orice caz trebuie, cu orice pret, sa termini ce ai inceput. Meru amâni, mai târziu, şi mai târziu. Atenţie, să nu devină prea târziu!

PEŞTI   Configuratiile celeste sunt favorabile, mai puţin în domeniul familiei. Cu tact şi calm poţi evita discuţiile. Zâmbeşte mult şi nu te lăsa provocat. O sâmbătă bună, în special pe seară – sâmbătă este o zi favorabilă planurilor de viitor, în care visurile par uşor de realizat. Nu te repezi, asteapta confirmarile. Ai şi un drum de făcut la capătul căruia te aşteaptă o discuţie cu partenerul de viaţă despre casă, maşină, împrumuturi… Timpul, însă, lucreaza in favoarea ta. Duminică, aspecte favorabile cu vești bune de la partenerii sau rude de la mare distanţă. 

 
 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
Pe 18 februarie iar în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Leon din Roma, Agapit din Sinai şi Sinadei. Pe 19 februarie în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Arhip, Evghenie, Macarie, Filimon şi soţia sa Apfia. Nimic în 'Kalendar'! Dragi lupi, padawani și hobbiți nu știam că sunt citit și de Bundesbank!...

Preluat de la EVZ